Alina Gorghiu, vicepreședinte PNL, se așteaptă ca Nicolae Ciucă să-şi depună candidatura pentru preşedinţia partidului. „Sigur că o susţin”

Alina Gorghiu, vicepreședinte PNL, se așteaptă ca Nicolae Ciucă să-şi depună candidatura pentru preşedinţia partidului. „Sigur că o susţin”
Alina Gorghiu, senator PNL / Sursa: Alexandra Pandrea
Publicat: 03/04/2022, 15:34

Senatorul Alina Gorghiu, vicepreședinte al Partidului Național Liberal, consideră că Florin Cîţu nu ar trebui schimbat din funcţia de preşedinte al Senatului, după ce a demisionat de la şefia formațiunii politice, iar Nicolae Ciucă ar trebui să-şi depună candidatura pentru funcţia de lider PNL, pe care spune că o va susține.

Alina Gorghiu a spus, duminică – în contextul ședinței Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal, urmată de  Consiliul Naţional – că se așteaptă ca actualul premier că candideze pentru șefia partidului, după ce, sâmbătă, preşedintele PNL, Florin Cîțu, actual șef al Senatului, şi secretarul general, Dan Vîlceanu, au demisionat.

„Nu văd niciun fel de incompatibilitate între faptul că a demisionat din funcţia de preşedinte al partidului şi funcţia de preşedinte al Senatului. Dar repet, asta e o decizie pe care Florin Cîţu, împreună cu colegii din conducerea partidului, o vor lua în viitorul apropiat. Va trebui să învăţăm din greşeli, va trebui să fim mai puţin impulsivi, să analizăm mai sănătos mai cu înţelepciune, dar eu am convingerea că acest dialog din spatele uşilor din aceste zile va duce la mai multă stabilitate. Evident că era un nivel de agitaţie destul de ridicat, din moment ce s-a ajuns în acest punct”, a declarat Alina Gorghiu, citată de Mediafax.

„Când ai un premier în funcţie cam acela este şi candidatul pentru preşedinţia partidului”

Actualul vicepreședinte al PNL pentru Drepturile Omului, Protecția Minorităților Etnice, Religioase și a Grupurilor Vulnerabile de Orice Natură spune că sprijină o eventuală candidatură a premierului Nicolae Ciucă la preşedinţia partidului.

„În general, când ai un premier în funcţie cam acela este şi candidatul pentru preşedinţia partidului, având în vedere că funcţia acum este vacantă. Deci mă aştept ca Nicolae Ciucă să îşi depună această candidatură pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal şi sigur că voi susţine această candidatură”, a conchis Alina Gorghiu.

Acest post este ocupat de Gheorghe Flutur, interimar, până duminica viitoare, când sunt organizate alegeri pentru un nou titular, la doar aproximativ șase luni de la scrutinul intern anterior.

Nicolae Ciucă a spus, duminică, răspunzând pa întrebările presei, că încă se gândește dacă va candida la alegerile interne stabilite pentru Congresul național, de duminică 10 aprilie.

„Cu Florin Cîțu, președinte PNL și prim-ministru, stabilitatea guvernării va fi asigurată!”

Alina Gorghiu, vicepreședinte al Senatului, l-a însoțit pe Florin Cîțu în vizita recentă din Statele Unite ale Americii, unde delegația României s-a întâlnit și cu președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

Sursa foto: Facebook - Alina Gorghiu
Sursa foto: Facebook – Alina Gorghiu

Ea a fost una dintre susținătorii lui Florin Cîțu în alegerile pentru președinția partidului, câștigate pe 25 septembrie.

„Indiferent de telefoanele insistente pe care le primesc membrii PNL de la câțiva colegi, ei vor vota sâmbătă ceea știu că este bine. O să vedeți că toate deciziile de la congresul PNL vor fi luate cu responsabilitate și maturitate. Cu Florin Cîțu, președinte PNL și prim-ministru, stabilitatea guvernării va fi asigurată!”, scria, pe Facebook, Alina Gorghiu, pe 20 septembrie, în toiul luptei interne între taberele lui Florin Cîțu și Ludovic Orban.

„Azi începe o nouă etapa din istoria PNL. Majoritatea ideilor ”bombastice” vor dispărea, PNL îl va susține în integralitate pe viitorul Președinte al partidului. Ideea că cineva este un lider ”de neînlocuit” a fost o mare eroare în primul rând pentru cel în cauză, apoi pentru PNL care a plătit un preț semnificativ lunile acestea #totulvafibine”, scria ea, pe 25 septembrie 2021.

Sursa foto: Facebook - Alina Gorghiu
Sursa foto: Facebook – Alina Gorghiu

„PNL va fi condus cu fair-play adevărat!”

Apoi, a doua zi, Alina Gorghiu a devenit vicepreședinte al PNL. „Victoria de ieri a lui Florin Cîțu face ca PNL să fie în altă epocă! Trebuie să avem grijă, începând de azi, de imaginea PNL, indiferent de opțiunile noastre de ieri. Mulțumesc colegilor din Partidul Național Liberal pentru vot! De astăzi, sunt vicepreședinte PNL pentru drepturile omului, protecția minorităților etnice, religioase și a grupurilor vulnerabile de orice natură! Mă știu cu voi de mult timp. Vă spun, ca om politic, membru PNL din 2002, am trecut cu acest partid prin momente mai bune și mai puțin bune. De aceea, mă încumet să vă promit un lucru: ce a fost, a fost, supărările vor trece, PNL va fi condus cu fair-play adevărat! Fiecare curent de gândire trebuie să se regăsească în PNL. Pentru că liberalismul presupune să fim capabili să ascultăm și să răspundem nevoilor tuturor. Este datoria noastră să acționăm pentru progres, nu să vorbim numai despre tradiții!”, a scria Alina Gorghiu, pe 26 septembrie.

Alina Gorghiu a fost chiar delegată în funcția de președinte al Senatului în intervalul de la „debarcarea” Ancăi Dragu (USR), până la venirea lui Florin Cîțu în funcție, ales prin vot în 23 noiembrie, după plecarea de la Guvern, până pe 26 noiembrie 2021.

Florin Cîțu ocupă a doua funcție în stat după ce, conform înțelegerii din sânul coaliției PNL -PSD – UDMR – minorități naționale, și-a dat demisia de la șefia Guvernului, funcție pentru care a a fost susținut Nicolae Ciucă, iar liderii principalelor partide au preluat conducerea celor două camere ale Parlamentului.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?