Antonescu: Cel care se teme în primul rând de o justiție corectă în România e Traian Băsescu

Antonescu: Cel care se teme în primul rând de o justiție corectă în România e Traian Băsescu
Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că cel care se teme "în primul rând de o justiție corectă" este președintele suspendat Traian Băsescu, întrucât acesta are "două sau dacă nu trei dosare blocate" în condițiile în care din postura sa are imunitate.

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că cel care se teme „în primul rând de o justiție corectă” este președintele suspendat Traian Băsescu, întrucât acesta are „două sau dacă nu trei dosare blocate” în condițiile în care din postura sa are imunitate.

„Există oameni în România care știu că în fața cetățenilor (…) nu mai au nicio șansă și în lupta disperată, în cramponarea asta de un scaun – degeaba neagă domnul Băsescu – sigur, nu e orice scaun, nu e un scaun de director, nu e o slujbă bună, e vorba de poziție extraordinară de putere și de o imuntate inclusiv în fața legii, despre care dânșii tot vorbesc, de care domnul Traian Băsescu nu se poate dispensa”, a susținut Antonescu, într-o emisiune la Antena 3.

El a mai spus că persoane din jurul lui Traian Băsescu „profită” de pozițiile în care au ajuns pentru a determina o presiune a instituțiilor europene în favoarea sa.

„Nu mai are acest curaj, pentru că de fapt culmea e că cel care se teme, eu cred, în primul rând de o justiție corectă în România e Traian Băsescu. (…) Cel care are două sau dacă nu trei dosare blocate, omul politic de care justiția nu are voie prin lege, ca să spun așa, să se atingă este Traian Băsescu”, a susținut Antonescu.

El a precizat că unora dintre ambasadorii cu care a discutat în ultimele zile le-a spus inclusiv acest lucru, în momentul în care aceștia și-au exprimat îngrijorările privind justiția în ceea ce-i privește pe politicieni.

În plus, el a precizat că, în situația în care USL va rămâne la conducerea țării, „politicienii nu vor avea niciun fel de protecție sau regim special în fața justiției”.

„Nu-i pot garanta imunitatea în fața justiției (lui Traian Băsescu – n.r.), dar îi pot garanta că nimeni nu va instrumenta un dosar politic împotriva sa”, a mai spus Antonescu.

Inchide