Antonescu: Condiția Constantin-vicepremier este ca o „șpagă” cerută la ghișeu pentru un drept al tău

Redactor:
Andi Manciu
Antonescu: Condiția Constantin-vicepremier este ca o „șpagă” cerută la ghișeu pentru un drept al tău
Atac dur al lui Antonescu la Ponta.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a comparat joi seară condiția pusă de PSD pentru acceptarea lui Klaus Iohannis pe poziția de vicepremier și ministru de Interne în contrapartidă cu un nou post de vicepremier alocat lui Daniel Constantin drept „o șpagă” la un ghișeu pentru un drept al tău.

Antonescu a declarat într-o emisiune la Realitatea Tv că instituirea condiției ca președintele PC, Daniel Constantin, să devină vicepremier este inacceptabilă pentru PNL.

„Te duci în calitate de cetățean să-ți ridici un drept, să faci niște formalități, te duci în dreptul tău. Găsești pe câte unul la un ghișeu și, până nu-i dai o șpagă, nu-ți dă dom”le ce-i al tău. Povestea asta cu Daniel Constantin e ca o șpagă, dom”le, ce ni s-a cerut nouă. Adică ideea pesedistă… Bun, deci trebuie să facem ceva, suntem asociați. Gândi-ți-vă că domnul Dragnea schimba un minister și ne solicita: Dragnea trebuie să rămână vicepremier, pentru că e președinte executiv al partidului. Credeți că era vreo problemă să se meargă în Parlament? Știți cu câte lucruri s-a mers, știți cu câte mișcări și acte guvernamentale și parlamentare s-au făcut pentru a muta un post de colo, colo? Sute, în doi ani”, a declarat Antonescu.

El a susținut că interpretarea PSD a fost de a „ciupi” ceva în plus de la PNL.

„Concluzia mea că se opune primul ministru, Victor Ponta, cu orice preț și prin asemenea tertipuri, venirii acestui om, Klaus Iohannis în Guvern. E îndreptățită? Nu știu, eu cred că da. Mai mult decât atât, când știi sigur că un partid care a cedat în foarte multe chestiuni, ca să mergem înainte (…) nu poate ajunge în situația umilitoare și care îl desființează ca partid să încerce să-și bage unul dintre cei mai buni oameni, numărul doi în ierarhia partidului în Guvern, și să nu poată, pentru că-ți bagi joc de el cu asemenea tertipuri”, a mai acuzat liderul PNL.

Antonescu a făcut referire la condiția PSD ca Iohannis să fie numit vicepremier, dar ministru al Finanțelor și nu al Internelor, sau acceptarea acestuia pe poziția de vicepremier, ministru de Interne, dar cu condiția alocării unui post de vicepremier pentru PC.

Inchide