Antonie Solomon, lansat candidat la Primărie: „Între mine și Craiova e o dragoste ca și cu o fată de 16 ani”

Antonie Solomon, lansat candidat la Primărie: Între mine și Craiova e o dragoste ca și cu o fată de 16 ani
Publicat: 14/05/2012, 15:08
Actualizat: 01/04/2019, 10:15

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, și-a lansat, sâmbătă, candidatura din partea UNPR pentru un nou mandat, în prezența conducerii partidului, el vorbindu-le celor aproximativ 500 de persoane prezente despre „dragostea și patima sa”, primăria, dar și despre perioada în care a stat în închisoare.

Evenimentul a avut loc în sala Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, în prezența conducerii UNPR și a peste 500 de oameni, alte câteva sute de persoane stând afară întrucât nu au mai fost locuri în sală, trasmite corespendentul MEDIAFAX.

Președintele UNPR Gabriel Oprea a spus că „bagă mâna în foc” că Solomon, pe care l-a numit „comandantul județului Dolj”, va câștiga un nou mandat de primar al Craiovei.

„Este o mare onoare pentru mine sa fiu astăzi la Craiova, în locul unde s-a ridicat Mihai Viteazul și vom demonstra că aici este locul unde vom câștiga toate bătăliile politice. Obiectivul strategic al UNPR este să câștigăm aici, în Craiova, cu cel mai bun primar din țară, Antonie Solomon, prietenul meu, această bătălie politică și rămânarea UNPR la guvernare pentru România și pentru români. Suntem un partid cu un moral de fier, avem ambiția, determinarea, predictibilitatea să câștigăm toate bătăliile politice în care suntem angrenați, dar vreau sa vă spun un lucru: ca militar, ca general al armatei române, știu foarte bine că orice competiție politică, ca în orice armată, fie ea și politică, are nevoie de un comandant – comandantul județului Dolj și al garnizoanei Craiovei este Antonie Solomon. Este prietenul meu, ne cunoaștem din anii ’90, are o echipă extraodinară, este omul pentru care bag mâna în foc, este omul iubit de dumneavostră, craiovenii,”, a declarat Gabriel Oprea.

Pe scena „Filamonicii” Oltenia au urcat apoi cântăreții de muzică populară Marian Ionescu Căpitănescu, Petrică Mâțu Stoian și Constantin Enceanu, care au cântat melodia „Primarul primarilor”, compusă specială pentru Antonie Solomon.

Solomon s-a adresat apoi celor prezenți, spunând că nu a ales întâmplător să își lanseze candidatura înainte de sărbătoarea Floriilor.

„V-ați pus vreodată întrebarea de ce acum de Florii? Mântuitorul intră în Ierusalim, iar noi intrăm în inima craiovenilor. Poate ați numărat, pe scenă sunt 13 scaune. Să nu credeți că Iuda a intrat printre noi, ci 13 este ziua norocoasă: m-am cununat pe 13 și pe 13 s-a născut băiatul meu”, a afirmat Antonie Solomon.

El a vorbit, cu lacrimi în ochi, și de perioada în care a stat în închisoare.

„Aș vrea să vă spun despre familia mea: cei trei vectori din viața mea- mama, mama băiatului meu și băiatul meu. Trofee de preț. Și mă rog la Dumnezeu pentru ei. Mai ales că pe 2 martie 2010 eram închis și eram de Paște închis cu violatori, iar băiatul mi-a redat viața. Dacă eu și soția mea i-am dat viață, el mi-a redat mie la rândul lui viața”, a mai spus Antonie Solomon.

El a susținut că Primăria Craiova reprezintă pentru el „dragostea și patima” sa și a vorbit despre „relația” care s-a creat între el și municipiul Craiova, comparând-o cu „o dragoste cu o fată de 16 ani”.

„Între mine și Craiova a început o dragoste nebună ca între mine și o fată de 16 ani, care vrea mereu să fie în centrul atenției. Am cucerit-o și m-am căsătorit cu ea, iar o perioadă a fost văduvită: un an și patru luni nu am fost lângă ea, dar am planuri mari cu ea. Vreau ca pe 10 iunie să avem un singur câștigător: Craiova”, a afirmat Solomon, care candidează sub sloganul „Iubesc Craiova – Progresul Craiovei, interesul craiovenilor”.

La ieșirea din sala Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, Solomon a făcut o baie de mulțime, fiind așteptat cu flori, stegulețe cu însemnele partidului și baloane.

Antonie Solomon se află la cel de-al doilea mandat de primar al Craiovei. În 2004, el a fost ales din partea PSD, iar la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL și a obținut al doilea mandat.

El a fost lider al filialei Craiova a PDL, funcție pe care a pierdut-o în septembrie 2011, după ce a anunțat că va candida la primărie din partea UNPR. La începutul lunii februarie, Antonie Solomon a fost exclus din PDL, iar la scurt timp a fost numit președinte interimar al UNPR Dolj.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv în 3 martie 2010, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals și fals intelectual, fiind acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la acționarul principal al firmei PIC din Pitești, Cornel Penescu, pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Antonie Solomon a fost eliberat din arest în 8 septembrie 2010, prin decizia Curții de Apel Galați, iar la scurt timp și-a reluat atribuțiile de primar, care îi fuseseră suspendate.

În prima sa conferință de presă susținută după eliberarea din penitenciar, Antonie Solomon spunea că își dorește să vadă „o Craiovă mai veselă” și să găsească soluții pentru ca oamenii să nu mai fie triști.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. David Popovici și-a cumpărat „bestie” decapotabilă de peste 200.000 de euro! Băiatul modest a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el...
Putin, palat de 1 miliard. Imagini uluitoare din casa dictatorului
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani