ATAC. Gabriela Firea continuă lupta cu ministrul Culturii pe tema teatrelor: „Au uns în fruntea Culturii un inamic al actorilor”

Redactor:
Alexandru Coman
ATAC. Gabriela Firea continuă lupta cu ministrul Culturii pe tema teatrelor: „Au uns în fruntea Culturii un inamic al actorilor”

Gabriela Firea îl atacă din nou pe ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, care nu este de acord cu deschiderea teatreolor. Gabriela Firea îl numește „inamicul actorilor”.

„Ministrul tineretului și sportului s-a zbătut să-și convingă colegii de partid și de guvern să se redeschidă, în condiții de pandemie, activitățile sportive, sălile de fitness (fără duș), piscinele etc.

Băieții deștepți și-au convins prietenii de la putere să redeschidă cazinourile, jocurile de noroc, sălile de jocuri mecanice, pacanelele.. mai popular.

Iar ministrul culturii – caz unic pe mapamond -, țipă de două zile pe toate ecranele să fie menținute teatrele închise, ferecate”, a scris Gabriela Firea duminică pe Facebook.

Gabriela Firea: „ Un ins care a sponsorizat cu sute de mii de euro niște spectacole grotești”

„Primarul general mai spune că Guvernul a pus în fruntea Culturii un inamic al artiștilor din teatru.

Se pare că au uns în fruntea Culturii un inamic al actorilor, regizorilor,  dramaturgilor, iubitorilor de teatru.

Un ins care a sponsorizat cu sute de mii de euro niște spectacole grotești. O putere sensibilă la cazinouri, piscine și pacanele. Insensibilă la cultură și religie.  Căci, nici pentru biserici nu are cine pleda cu succes!

Vai de noi!”, a mai scris Gabriela Firea.

Ministrul Culturii, despre deschiderea teatrelor: „Categoric, nu, în acest moment”

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat sâmbătă, că Guvernul nu a decis reluarea spectacolelor în spații închise.

„Categoric, nu, în acest moment. Nu am fost informați. Abia acum lucrăm pentru a elabora ordinul comun cu Ministerul Sănătății, ca de săptămâna viitoare să înceapă repetițiile în spațiul închis. Refuz să cred că e adevărat pentru că e o ilegalitate. Fac apel la managerii instituțiilor din subordinea primăriilor să nu se lase târâți în comiterea unei ilegalități. Până la urmă, dânșii vor fi factorii răspunzători”, a spus ministrul la Digi 24.

Reacția ministrului a venit după ce Gabriela Firea a anunțat sâmbătă că de luni se vor deschide mai multe teatre în Capitală.

 

 

Inchide