Atanasiu, despre liberalul care a propus „sterilizarea femeii de etnie romă”: „Liderul TNL Alba și-a scris demisia. A făcut „o greșeală impardonabilă” pentru un politician”

Atanasiu, despre liberalul care a propus sterilizarea femeii de etnie romă: Liderul TNL Alba și-a scris demisia. A făcut o greșeală impardonabilă pentru un politician
Publicat: 04/02/2013, 16:36
Actualizat: 29/09/2018, 04:35

Președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat, luni, că liderul județean al TNL, Rareș Buglea, și-a scris demisia din funcție ca urmare a afirmațiilor făcute pe o rețea de socializare privind sterilizarea femeilor de etnie romă.

Atanasiu a declarat că Buglea a comis o „greșeală impardonabilă pentru un om politic”, postând o serie de comentarii pe pagina de Facebook privind sterilizarea femeilor rome care își abandonează copiii.

„Mi-a spus că a scris deja demisia din funcția de președinte al TNL Alba, o am pe masă când ajung la sediu, o trimite și prin fax, pe mail, la secretariatul general și la Tineretul Național Liberal (…) Mi-a spus că, de fapt, el a făcut o greșeală, discuta cu prietenii despre problemele mamelor care își abandonau copiii, că ce soluție ar fi ca să nu-și mai abandoneze copiii, și a luat-o razna și s-a gândit el că ia să le pedepsească pe mamele alea care își abandonează copiii și să le facă ceva. Acum și-a dat seama de greșeală și și-a asumat-o politic”, a declarat Atanasiu.

De asemenea, președintele TNL, Florin Alexe, a declarat că organizația pe care o conduce se delimitează de afirmațiile liderului TNL Alba, care este și consilier local, fapt pentru care i s-a cerut demisia de onoare.

„I-am cerut demisia de onoare (de la șefia TNL Alba – n.r.), din câte am înțeles acest lucru se va întâmpla în cursul zilei de astăzi (…) A fost partener, a lucrat pentru diferite organizații care sprijină romii, am văzut că lucrează cu domnul Gruia Bumbu, o personalitate…Nu știu ce l-a apucat, o fi fost o seară mai grea pentru dânsul”, a declarat Florin Alexe.

Liderul TNL Alba, Rareș Buglea, consilier local, a postat pe contul său de Facebook un comentariu în care propune „sterilizarea femeii de etnie romă” dacă în urma unei anchete sociale se stabilește că aceasta „nu are condiții și nici intenția de a crește primul prunc în condiții cât de cât umane”.

Președintele TNL Alba, Rareș Buglea, consilier local la Alba Iulia, a postat pe contul său de Facebook un comentariu în care vorbește despre educația sexuală a membrilor etniei rome, dar și despre sterilizarea femeii rome.

„Am introdus noi apa în țigănime…( apropo, când întrebi pe cineva de acolo unde locuiește mai nou nu zice țigănime, zice lângă Dedeman 🙂 ) Ei bine dragii mei acolo sa introdus apa și un strat subțire de pavele (așa de dragul votului) dar este total insuficient! În loc de apă va fi enorm de greu să introducem mentalitatea și educația acolo și mai ales zic eu, educația sexuală…. știu că falșii umaniști mă vor critica aspru, dar susțin în continuare sterilizarea femeii rome, dacă după prima naștere la ancheta socială se dovedește că nu are condiții și nici intenția de a crește primul prunc în condiții cât de cât umane!”, susține Buglea în postarea sa de pe rețeaua de socializare, care conține numeroase greșeli gramaticale.

Rareș Buglea, care este și consilier local în Alba Iulia, afirmă că femeia romă nu ar mai trebui lăsată să nască al doilea sau al cincilea copil, iar „statul să plătească ajutoare sociale”.

El susține că „iubește omul indiferent de culoare, religie, origine”, însă afirmă că ceea ce se întâmplă în familiile de romi care nasc numeroși copii este „dovadă de inconștiență”.

„De ce o mai lăsam să îl nască și pe al 2-lea și pe al 5-lea……să plătească statul ajutoare sociale și să punem noi zece lacăte pe poartă???? Iubesc omul indiferent de culoarea, religia, originea….lui, însă cea ce facem noi acum, adică fam de români care un copil maxim doi, iar fam de țigani și mă refer aici la țiganii cei mai needucați și ne integrați…de la cinci copii în sus…este o dovadă de inconștiență și iresponsabilitate față de viitorul acestei țări! și cred ca le asigurăm un viitor foarte «sigur» copiilor noștri, pe când vor fi ei mari, iar ponderea va fi de 5 la 1”, scrie Buglea.

Până la ora transmiterii acestei știri, Rareș Buglea nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere și pentru a preciza dacă își menține sau nu această poziție.

Rareș Buglea este președintele TNL Alba, iar de anul trecut este consilier local în Alba Iulia. În ultimii ani, Buglea a fost angajat al Prefecturii Alba și a lucrat pe mai multe proiecte europene în cadrul Asociației Pakiv România, organizație care se implică în rezolvarea problemelor persoanelor de etnie romă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic