Atanasiu: Ponta se gândește foarte serios să se retragă pentru că PSD îl presează cu Legea amnistiei

Atanasiu: Ponta se gândește foarte serios să se retragă pentru că PSD îl presează cu Legea amnistiei
Publicat: 05/04/2014, 16:03
Actualizat: 06/04/2014, 17:24

„Domnul Ponta se gândește foarte serios să se retragă. E puțin cam târziu în decembrie, dar e bine și atunci. Și se gândește dintr-un motiv foarte practic și pragmatic: PSD îl presează puternic, fiindcă foarte mulți din aleșii locali, primari, președinți de CJ riscă să se confrunte cu justiția și să piardă această confruntare. Și îl presează pe domnul Ponta cu Legea amnistiei și a grațierii. Or, domnul Ponta mai are o presiune, din partea lumii democratice, a Uniunii Europene, care spune ca nu cumva să-l muște șarpele și să dea această lege. Și atunci, prins între ciocan și nicovală, a cedat și a zis: «Domnule, plec și lăsați-mă în pace». Pentru mine e o surprindere că a cedat așa, unilateral, fiindcă domnul Ponta avea o înțelegere cu Traian Băsescu să facă un joc mai larg împreună, în care ei se înjurau din oră în oră, de dimineața până seara, ca să ocupe spațiul public, astfel încât să nu se mai vadă nimeni de ei și să ajungă în decembrie unul președinte și altul prim-ministru”, a spus Atanasiu.

Liderul PNL Alba a adăugat că Victor Ponta a cedat pentru că PSD i-a spus că, dacă nu face ceea ce i se cere, adică nu dă Legea amnistiei și a grațierii, va fi lăsat singur în campania electorală.

„Acum că domnul Ponta a cedat fiindcă PSD i-a spus: «Domnule, dacă nu se face ce cerem, adică Legea amnistiei și a grațierii, du-te și câștigă tu alegerile singur, fiindcă noi stăm acasă și nu ieșim ca să vorbim cu oamenii să meargă la vot», în momentul acela domnul Ponta a cedat și a spus: «Domnule, în decembrie mă întorc la familie. Am muncit destul în politică 13 ani, e vremea să mă întorc la familie». Domnul Ponta acum plătește exact ce a făcut. El a crezut că e șmecher când a scos PNL de la guvernare, a scos și trei sferturi din PSD de la guvernare și și-a adus miniștri de casă, ai lui, personali. Nu PSD-iști, nu, prieteni, prietenii lui. Pe doamna de la Finanțe, pe domnii de la Energie, Justiție. Când îți faci jumătate de Guvern cu miniștri de casă, e normal să-ți nemulțumești partidul și e normal ca la un moment dat ăia să se răscoale”, a spus Teodor Atanasiu.

El a afirmat că, din câte a înțeles, sâmbătă, Liviu Dragnea i-a adus pe „răsculați” să discute, la Brașov, „cum fac cu dosarele”.

„Astăzi (sâmbătă – n.r.) am înțeles că i-a adus Dragnea pe răsculați la Brașov să discute despre cum fac cu dosarele. Fiindcă sunt mulți. Aproape jumătate din președinții lor de CJ-uri, cu o grămadă de primari. Li se înjumătățește partidul, cel puțin în privința aleșilor locali. Și asta pentru ei creează o mare problemă”, a conchis Atanasiu.

Premierul Victor Ponta a scris, vineri, pe Facebook, că în noiembrie, după câștigarea „ultimei bătălii”, își dorește să lase locul în politică altora, „mai tineri”, iar el să recupereze din timpul pe care în ultimii 13 ani nu l-a acordat familiei și celorlalte părți bune și frumoase din viața sa.

„În urmă cu exact 13 ani, pe 4 aprilie 2001, Premierul Adrian Năstase m-a numit în funcția de Șef al Corpului de Control al Guvernului! Și atunci m-am gândit cu regret, dar și cu mândrie, la cariera mea anterioară de magistrat, dar așa am crezut că pot să fac mai mult din ce mi-am propus în viață. Am încercat în toată această perioadă să folosesc pozițiile publice ocupate (secretar de stat, ministru, deputat, Prim-Ministru) pentru a schimba în bine țara în care eu și familia mea ne-am născut și în care o să trăim tot timpul, cu bune și cu rele. Cred că acest an este cel mai greu dintre toți anii de până acum (plin de abuzuri, persecuții politice, calomnii, nedreptăți, trădari și dezamăgiri) – dar și miza sa este enormă!”, scria Ponta în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

El continua spunând că „trebuie să punem capăt tranziției de la societatea comunistă (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o țară europeană, cu oameni mai liniștiți și mai demni, guvernați de valori și obiective comune, nu de frica de mascați și de linșajul public din partea unor jurnaliști fascisto-comunistoizi!”.

„În noiembrie, după ce câștigăm această ultimă și vitală bătălie, mă voi putea declara mulțumit de ce am realizat! Și atunci îmi doresc să las locul în politică altora, mai tineri și mai puțin marcați de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu îmi propun să recuperez cât voi putea de mult din timpul pe care în ultimii 13 ani NU l-am dat familiei și celorlalte părți bune și frumoase din viața mea”, încheia Ponta acest mesaj.

Ulterior, aflat într-o vizită la Sebeș, în județul Alba, la inaugurarea lucrărilor de construcție pentru noua unitate de producție Star Assembly a Star Transmission, parte a concernului Daimler, Victor Ponta a refuzat să comenteze anunțul făcut pe Facebook.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, la Poiana Brașov, că mass-media au interpretat greșit postarea făcută de Victor Ponta pe Facebook, susținând că acesta nu se referă la retragerea din viața politică, ci „din disputa politică”, adăugând: „Poate se gândește să se retragă la Cotroceni”.

„În ceea ce privește comentariile greșite făcute de unele instituții de presă, acestea nu se referă la retragerea din viața politică (n.r. – a lui Victor Ponta). Eu am citit altfel acel mesaj de pe Facebook, în sensul că se retrage din disputa politică și poate se gândește să se retragă la Cotroceni, după alegerile prezidențiale”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea se află, sâmbătă, la Poiana Brașov, unde se întâlnește cu președinții de organizații județene PSD și cu coordonatorii de campanie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dorothy Dandridge, primul star de culoare de la Hollywood. „Nu pot juca în rolul unei...