• Publicat:
Politică

Barometru IMAS: PNL ar conduce în topul preferințelor, cu 47,7% din voturi, la parlamentare. Pro România, în cădere abruptă. Câte voturi ar primi PSD și USR-PLUS

Barometru IMAS: PNL ar conduce în topul preferințelor, cu 47,7% din voturi, la parlamentare. Pro România, în cădere abruptă. Câte voturi ar primi PSD și USR-PLUS
Cel mai recent raport IMAS, realizat în ianuarie pentru Europa FM, arată că aproape jumătate din voturile alegătorilor ar fi date liberalilor, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament.

47,4% dintre cei chestionați au spus că dacă ar fi organizate alegeri duminica viitoare ar vota cu PNL. Ponderea lor este în ușoară creștere față de rezultatul sondajului din decembrie anul trecut, arată raportul IMAS realizat la comanda Europa FM.

Voturile care ar fi acordate social democraților sunt și ele în creștere ușoară, respectiv puțin peste 20% față de 18,5 procente la finele anului trecut.

Și USR este în creștere în opțiunile alegătorilor, de la 11,5 la 12,4 % dintre voturi, față de finalul anului trecut.

UDMR, ALDE și Pro România sunt în scădere îm preferințele alegătrilor, conform Barometrului IMAS.

Pro România, partidul lui Victor Ponta, înregistrează cea mai abruptă scădere în sondaje față de ultima lună din 2019: de la 6,4 la 3,8%.

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc în această duminică, UDMR ar pimit 4,7 % din voturi, în scădere de la 5 la sută cât avea în decembrie. PMP pierde un procent față de luna decembrie și este cotat cu 1,8 la sută din sufragii. Și ALDE e în ușoară scădere – 3,2%.

Formațiunea PLUS ar aduna 3,4% din opțiunile de vot. 2,6% din alegători ar vota cu alte partide decât cele menționate.

Nu s-ar prezenta la vot 4% și nu știu sau nu au răspuns aproape 18%.

Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI.Pentru acest studiu au fost intervievate 1007 persoane cu vârste de 18 ani și peste. Perioada de realizare a interviurilor a fost 13 – 31 ianuarie 2020. Eroarea de eșantionare este ± 3.1%.

 

Inchide