BAROMETRU. PNL și PSD, în scădere. Surprinzător: Partidul care crește în sondaje

BAROMETRU. PNL și PSD, în scădere. Surprinzător: Partidul care crește în sondaje
BAROMETRU. PNL și PSD, în scădere. Surprinzător: Partidul care crește în sondaje
Publicat: 29/05/2020, 14:24

PNL este cotat cu 32,6% din opțiunile de vot pentru alegerile parlamentare, comparativ cu 33% luna trecută, conform sondajului realizat de IMAS la comanda Europa FM.

PSD scade și mai mult, la 23% din opțiuni, față de 24,8% în aprilie, relevă sondajul comandat de Europa FM.

Partidul care crește în sondaje este Pro România, cu o creștere de 3 puncte procentuale, fiind cotat la 11,2%. Partidul condus de fostul premier Victor Ponta avea 8,2% luna trecută și se află în creștere din luna ianuarie, când avea doar 3,8%.

Și USR are o creștere, la 11,6%. Plus e creditat cu 5,1%, la fel ca luna anterioară, UDMR se duce în 5,1%, iar ALDE (4,2%) și PMP (3,7%) rămân sub pragul electoral.

Sondajul citat a fost realizat de IMAS în intervalul 8-27 mai 2020, pe un eșantion de 1.010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1 la sută.

SONDAJ INSCOP. PRO România creşte în preferințele electorale

Un sondaj INSCOP arată că partidul PRO România creşte în preferințele electorale, situându-se la 9.4%, faţă de 6.55% cât a obţinut la alegerile europarlamentare din 2019. Sondajul relevă și faptul că PRO România se găsește la un pas să depășească USR-PLUS.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1132 de persoane în perioada 15-20 mai.

Liderul Pro România, Victor Ponta a scris pe Facebook că la distanță de un an (când a obtinut locul al 4-lea la alegerile europarlamentare), partidul se află pe locul al 4-lea în preferințele electorale ale românilor în ceea ce privește alegerile parlamentare.

„În urma cu exact un an – pe 26 Mai 2019 – ProRomania a avut “botezul” electoral cu ocazia Alegerilor Europarlamentare!
Desi eram un partid absolut nou , cu multi adversari si resurse minime am obtinut locul al 4 – lea ! Este meritul Corinei Cretu si al intregii Echipe ProRomania – sunt foarte mandru de aceasta Echipa si sunt convins ca avem un viitor important pe scena politica – alaturi de toti cei care doresc si sprijina o Stanga Moderna , profesionista, eficienta si curajoasa!
Azi ne confirmam in sondaje acest loc al 4 lea / dar ne gandim ca putem sa fim mai buni si mai apropiati de probleme oamenilor ! La Alegerile Locale si Parlamentare ProRomania va reprezenta o alternativa de modernitate si profesionalism – dar si o echipa cu experienta si solutii concrete si eficiente pentru combaterea Crizei Economice!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.