Băsescu a dat guvernul pe mâna „copilotului imatur” care face ca „maimuțica”. Istoricul declarațiilor președintelui despre Victor Ponta

Băsescu a dat guvernul pe mâna copilotului imatur care face ca maimuțica. Istoricul declarațiilor președintelui despre Victor Ponta
Publicat: 28/04/2012, 00:00
Actualizat: 28/04/2012, 17:48

„Imatur”, „maimuțică”, „copilotul”care nu poate conduce o țară, așa l-a caracterizat în ultimii ani Traian Băsescu pe Victor Ponta, cel pe care astăzi l-a desemnat premier în locul lui Mihai Răzvan Ungureanu al cărui guvern a fost demis prin aprobarea moțiunii de cenzură.
În urmă cu an, șeful statului spunea, referindu-se la posibilitatea căderii guvernului prin aprobarea unei moțiuni de cenzură, că Victor Ponta nu are maturitatea de a fi prim-ministru, în niciun caz în mandatul său, liderul PSD fiind „un om care n-are calități să conducă o mașină lungă de trei metri.
„Sunt obligat de Constituție să am consultări cu toate partidele și le-aș avea dacă ar cădea Guvernul la moțiune. Dar domnul Ponta este copilot la o mașină. Dânsul mai participă la raliuri și are sponsori necunoscuți, deși se prezintă a fi un soi de fată mare, de Fecioara Maria. Cu sponsorii ăștia necunoscuți a reușit să ajungă copilot. El stă în dreapta conducătorului. Cum poți să conduci țara când la o mașină ești doar copilot? Deci un om care n-are calități să conducă o mașină lungă de trei metri. Este copilot în mașina aia, nu-i dă nimeni volanul în mână. Poți să-i dai țara în mână? Deci nu cred că domnul Ponta are maturitatea necesară să fie prim-ministru al României, nu în mandatul meu de președinte al României. Un președinte trebuie să fie responsabil când desemnează un prim-ministru”, spunea Băsescu, la postul public de televiziune.
Tonul președintelui când venea vorba de omul pe care l-a desemnat astăzi premier nu era altul nici în 2010, când spune despre Victor Ponta că este obraznic și „lingea preșul” biroului său de la Cotroceni pentru a fi susținut. Mai mult, afirma președintele, Victor Ponta făcea ca „maimuțica” pentru a fi pe placul pesediștilor.

„La mine în birou, acest Ponta, care azi vituperează împotriva președintelui, era ca un preș care întreba: ar fi bine să candidez la Primăria Capitalei, m-ați putea sprijini? I-am spus: nu candida că nu ai șanse, dându-i de înțeles că nu o să-l sprijin. Tot el discuta înainte de alegeri un portofoliu de ministru, prin ieșirea din PSD, înainte de alegerile din partidul lor. Acest Victor Ponta, pe care-l vedeți țipând. Nu mai pot să-i mai tolerez obrăznicia, când văd câte parale face”, afirma Băsescu, în 2010.
„Victor Ponta e în stare să vină să lingă preșul să-l fac primar general. E un tip care face frumos ca să-l agreeze Năstase, Hrebenciuc să nu-l schimbe din fruntea partidului. Victor Ponta trebuie să facă frumos ca maimuțica, să placă la foarte mulți din PSD. Lui i se pare că a fi obraznic, impertinent, ajută la ceva. Până acum credeam că doar fața îl arată imatur, dar prin comportament arată că nu numai fața îl arata imatur, ci chiar fondul lui”, comenta șeful statului la vremea respectivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice