Băsescu a dat guvernul pe mâna „copilotului imatur” care face ca „maimuțica”. Istoricul declarațiilor președintelui despre Victor Ponta

Băsescu a dat guvernul pe mâna „copilotului imatur” care face ca „maimuțica”. Istoricul declarațiilor președintelui despre Victor Ponta
"Imatur", "maimuțică", "copilotul"care nu poate conduce o țară, așa l-a caracterizat în ultimii ani Traian Băsescu pe Victor Ponta.

„Imatur”, „maimuțică”, „copilotul”care nu poate conduce o țară, așa l-a caracterizat în ultimii ani Traian Băsescu pe Victor Ponta, cel pe care astăzi l-a desemnat premier în locul lui Mihai Răzvan Ungureanu al cărui guvern a fost demis prin aprobarea moțiunii de cenzură.
În urmă cu an, șeful statului spunea, referindu-se la posibilitatea căderii guvernului prin aprobarea unei moțiuni de cenzură, că Victor Ponta nu are maturitatea de a fi prim-ministru, în niciun caz în mandatul său, liderul PSD fiind „un om care n-are calități să conducă o mașină lungă de trei metri.
„Sunt obligat de Constituție să am consultări cu toate partidele și le-aș avea dacă ar cădea Guvernul la moțiune. Dar domnul Ponta este copilot la o mașină. Dânsul mai participă la raliuri și are sponsori necunoscuți, deși se prezintă a fi un soi de fată mare, de Fecioara Maria. Cu sponsorii ăștia necunoscuți a reușit să ajungă copilot. El stă în dreapta conducătorului. Cum poți să conduci țara când la o mașină ești doar copilot? Deci un om care n-are calități să conducă o mașină lungă de trei metri. Este copilot în mașina aia, nu-i dă nimeni volanul în mână. Poți să-i dai țara în mână? Deci nu cred că domnul Ponta are maturitatea necesară să fie prim-ministru al României, nu în mandatul meu de președinte al României. Un președinte trebuie să fie responsabil când desemnează un prim-ministru”, spunea Băsescu, la postul public de televiziune.
Tonul președintelui când venea vorba de omul pe care l-a desemnat astăzi premier nu era altul nici în 2010, când spune despre Victor Ponta că este obraznic și „lingea preșul” biroului său de la Cotroceni pentru a fi susținut. Mai mult, afirma președintele, Victor Ponta făcea ca „maimuțica” pentru a fi pe placul pesediștilor. 

„La mine în birou, acest Ponta, care azi vituperează împotriva președintelui, era ca un preș care întreba: ar fi bine să candidez la Primăria Capitalei, m-ați putea sprijini? I-am spus: nu candida că nu ai șanse, dându-i de înțeles că nu o să-l sprijin. Tot el discuta înainte de alegeri un portofoliu de ministru, prin ieșirea din PSD, înainte de alegerile din partidul lor. Acest Victor Ponta, pe care-l vedeți țipând. Nu mai pot să-i mai tolerez obrăznicia, când văd câte parale face”, afirma Băsescu, în 2010.
„Victor Ponta e în stare să vină să lingă preșul să-l fac primar general. E un tip care face frumos ca să-l agreeze Năstase, Hrebenciuc să nu-l schimbe din fruntea partidului. Victor Ponta trebuie să facă frumos ca maimuțica, să placă la foarte mulți din PSD. Lui i se pare că a fi obraznic, impertinent, ajută la ceva. Până acum credeam că doar fața îl arată imatur, dar prin comportament arată că nu numai fața îl arata imatur, ci chiar fondul lui”, comenta șeful statului la vremea respectivă.
 

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide