• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Băsescu: Parlamentul României ar vota unirea cu Moldova în 24 de ore

Băsescu: Parlamentul României ar vota unirea cu Moldova în 24 de ore
Detalii în articol

„În ce mă privește am convingerea că unirea se va produce mai devreme sau mai târziu. Orice țară are dreăptul să-și decidă soarta, iar Republica Moldova va deveni parte a României la un moment dat. Nu prin forță, nu prin povești, ci prin voința populației, prin voința românilor din stânga Prutului. Sunt convins că în România unirea s-ar vota prompt de către Parlament dacă mâine ar fi convocat să voteze numirea ar face-o. (…) Un vot în Parlamentul României îl aveți în 24 de ore. Mai trebui votul în Parlamentul de la Chișinău”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, în cadrul unei întâlniri cu 50 de tineri din Republica Moldova, veniți în România prin programul „Cunoașteți țara”, la sediul PMP.

Traian Băsescu a afirmat că unirea este soluția pentru intrarea Republicii Moldova în UE.

„Soluția și pentru Republica Moldova este unirea cu România pentru a intra în UE, dar și pentru a pune capăt unei decizii a doi criminali, Hitler și Stalin, care (…) au stabilit că Basarabia trebuie să devină parte a Uniunii Sovietice. Nu putem trăi la nesfârșit după decizia a doi criminali”, a mai spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a explicat că tinerii sunt veniți în România în cadrul unui program „Cunoaște-ți țara” finanțat de un grup autonom de oameni din Republica Moldova, programul fiind derulat din anul 2012. Tinerii suportă însă costurile de transport.

„Obiectivul organizatorilor este să-i facă în primul rând pe tineri să cunoacă România și pentru a spori sentimentul unionist în rândul generației tinere, pentru că ea va face unirea. Marea problemă a tinerilor și a populației din Republica Moldova este lipsa canalelor în limba română. 80% din mass-media din Republica Moldova este de limbă rusă în condițiile în care limba română a fost declarată de Curtea Constituțională ca limbă oficială în Republica Moldova”, a mai spus Traian Băsescu.

Fostul șef de stat s-a înfrățit și cu două tinere din delegație, Veronica și Valeria.

Traian Băsescu și soția sa, Maria, au primit recent cetățenia Republicii Moldova.

Inchide