Bica l-a acuzat pe Coldea, la câteva ore după Udrea. Declarația pe care fosta șefă a DIICOT a dat-o în fața judecătorilor

Bica l-a acuzat pe Coldea, la câteva ore după Udrea. Declarația pe care fosta șefă a DIICOT a dat-o în fața judecătorilor
Publicat: 31/01/2015, 16:34

Bica a formulat acuzațiile în cadrul ședinței cu ușile închise în care s-a judecat cererea de arestare preventivă a sa alături de Adriean Videanu, Dorin Cocoș, Alin Cocoș și de fostul ei consilier Florentin Mihăilescu.

Întrebată în legătură cu faptul că Bica ar fi făcut declarații „cutremurătoare” în sală și că a adus acuze adjunctului de la SRI, avocata acesteia, Laura Voicu a răspuns: „Dacă adevărul poate fi considerat cutremurător, atunci da, a fost o declarație cutremurătoare”.

De asemenea, întrebată dacă Alina Bica ar fi fost amenințată cu moartea într-un hotel de la malul mării de doi deputați PSD, Laura Voicu a spus că această declarație a fost făcută de un alt co-inculpat și a precizat că nu poate da detalii, întrucât se află în faza de urmărire penală.

„Dar există foarte multe amenințări la adresa doamnei procuror Bica”, a spus Voicu, adăugând că Alina Bica se teme pentru propria viață.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în instanță s-a afirmat că Alina Bica a fost amenințată cu moartea într-un hotel din Constanța de doi deputați PSD în legătură cu ancheta pe care o făcea în dosarul RAFO-Carom al omului de afaceri Ovidiu Tender și că patronul hotelului respectiv ar fi fost de față.

Procurorii DNA arată, în referatul cu propunerea de arestare a fostei șefe a DIICOT obținut de MEDIAFAX, că Alina Bica a subordonat DIICOT intereselor lui Ovidiu Tender, a pus procurorii de ședință să depună concluzii favorabile în procesul acestuia și chiar să semneze un proces-verbal că vor proceda așa.

„Probele administrate în cauză până în acest moment al cercetărilor vizează modul în care procurorul șef DIICOT, Bica Alina Mihaela, după preluarea funcției, în anul 2013, în urmărirea intereselor inculpatului Tender Ovidiu, de a nu fi condamnat la o pedeapsă cu executare, a dispus măsuri abuzive care să direcționeze concluziile și poziția judiciară a DIICOT în fața instanței de judecată de o manieră în care acesta să nu fie pasibil de o pedeapsă cu închisoarea cu executare în regim de detenție”, se arată în referatul obținut de MEDIAFAX.

Practic, notează anchetatorii DNA în continuare, odată ce a ajuns la conducerea DIICOT, Bica „a înțeles să subordoneze instituția pe care o conduce interesului inculpatului Tender Ovidiu”, în dosarul RAFO-Carom.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a făcut un denunț împotriva Alinei Bica, legat de o mită pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-șef al DIICOT, sub formă de acțiuni, printr-un intermediar care s-a adresat inițial soțului Alinei Bica, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Denunțul a fost înaintat de Tender procurorilor DNA, vineri, prin avocatul său, potrivit surselor citate, care nu au făcut alte precizări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului