Blaga: Atacurile Elenei Băsescu sunt „suburbane”. Nu întâmplător vorbim de cei șapte ani de-acasă

Blaga: Atacurile Elenei Băsescu sunt „suburbane. Nu întâmplător vorbim de cei șapte ani de-acasă
Publicat: 26/03/2014, 18:16
Actualizat: 07/08/2015, 08:51

Președintele PDL, Vasile Blaga, califică drept „suburbane” atacurile Elenei Băsescu împotriva Monicăi Macovei și a lui Teodor Stolojan, precum și a PDL-ului care în urmă cu cinci ani a ajutat-o să intre în Parlamentul European.

„Sunt atacuri suburbane, în aceeași linie ca și ale lui Ponta și ale PSD-ului. Despre activitatea doamnei Macovei, a domnului Stolojan, a domnului Marie Jean Marinescu și a celorlalți colegi europarlamentari ai PDL avem ce vorbi, pentru că au demonstrat că sunt cei mai buni reprezentanți ai României în Parlamentul European. În rest, lăsați-i în plata Domnului, lăsați-o pe d-na Elena Băsescu acolo unde e, nu mă interesează!”.

Întrebat unde crede că mezina președintelui a învățat să se comporte astfel, la partid, ori în familie, Blaga a adăugat: „Toți învățăm cum să ne comportăm în primul rând acasă, și dumneavoastră, și eu, toți, nu întâmplător vorbim de cei șapte ani de-acasă, alte referiri nu mai fac.” În ceea ce privește o eventuală colaborare, după europarlamentare, cu noul partid prezidențial pentru unificarea dreptei, liderul PDL s-a declarat mai mult decât sceptic: „Foarte greu, foarte greu, dacă nu chiar imposibil. Pentru că ne va fi foarte greu să stăm la masă cu oameni care până ieri au fost lângă noi și de astăzi cu toate forțele ne înjură. Au pe cine ataca, să atace guvernul USL, USD! Dar eu cred că tocmai asta își doresc, să sprijine guvernul USD.” Cât despre absența lui Emil Boc de la mitingul PDL de la Cluj-Napoca – căruia edilul i-a preferat participarea la o dezbatere organizată de Mișcarea Populară – Vasile Blaga a anunțat că aceasta nu va fi urmată de vreo sancțiune pe linie de partid: „Eu m-am simțit foarte bine cu cei 25.000 de colegi ai mei la mitingul de la Cluj, dl. Boc s-a simți bine unde a dorit domnia sa. În rest nu am ce să comebtez mai departe, de sancțiuni nu poate fi vorba, eu am un alt mod de a gândi, n-o să-mi sanționez niciodată foștii președinți de partid!”