Calendarul lui Hellvig: Referedum de revizuire a Constituției nu mai devreme de prezidențiale. Regionalizare după 2015

Calendarul lui Hellvig: Referedum de revizuire a Constituției nu mai devreme de prezidențiale. Regionalizare după 2015
Publicat: 30/06/2013, 18:14
Actualizat: 20/03/2015, 19:05

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a declarat, duminică, într-o conferință de presă la Alba Iulia, că referendumul pentru Constituție ar putea fi organizat cel mai devreme odată cu alegerile prezidențiale din 2014, precizând că o decizie va fi luată în USL săptămânile viitoare.Eduard Hellvig a spus că părerea sa strict personală este că referendumul pentru Constituție ar putea fi organizat cel mai repede la alegerile prezidențiale din 2014, având în vedere că există interdicția de un an pentru organizarea unui referendum în forma nou-aprobată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Este o părere strict personală, cred că cel mai repede ar putea exista un referendum cu aprobarea Constituției la alegerile prezidențiale din 2014. E un punct de vedere strict personal. Pentru că timpul nu ne permite, în sensul că avem oarecum o interdicție de un an, asta înseamnă că după europarlamentare, ceea ce înseamnă că cel mai repede poate să se realizeze în toamna lui 2014, însă după cum știm în 2014, sfârșitul toamnei, avem prezidențiale”, a spus Hellvig.

Întrebat dacă USL se teme de un referendum organizat în forma actuală, Hellvig a răspuns că ar fi foarte dificilă validarea unui referendum cu 50 la sută plus 1, poate doar organizat în două zile.

„Să fim serioși, cu 50 la sută plus 1 am avut anul trecut suspendarea președintelui, oamenii au venit la vot, au venit într-un număr foarte mare. Este foarte dificil, doar dacă faci două zile în sensul acesta. Este o decizie pe care o vom lua în USL săptămânile viitoare, dar, dacă mă întrebați pe mine, referendumul poate fi organizat poate chiar cu prezidențialele pentru că prezidențialele aduc foarte multă dezbatere publică, foarte multă comunicare politică serioasă, pentru că este vorba de destinul unei națiuni pe viitorii patru-cinci ani, cine conduce acea țară, și cred că ar putea avea loc și o discuție serioasă și pe reforma constituțională în perioada electorală pentru prezidențiale. De aceea am spus că din punctul meu de vedere ar putea fi la momentul alegerilor prezidențiale”, a spus Hellvig.

Liderul PNL a decalart astfel și termenul la care se poate concretiza regionalizarea. din punctul său de vedere, despre regionalizare se poate vorbi doar după ce va fi aprobată Constituția, și anume, cel mai probabil din 2015, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Din punctul meu de vedere, despre regionalizare putem vorbi doar după ce avem aprobată Constituția. Cu alte cuvinte, prima dată trebuie să avem referendum de aprobare a Constituției, iar probabil că mai repede de sfârșitul lui 2014 nu o să avem un referendum pentru aprobarea Constituției, ceea ce duce discuția pentru regionalizare probabil în 2015”, a spus Hellvig.

„Din punctul meu de vedere, despre regionalizare putem vorbi doar după ce avem aprobată Constituția. Cu alte cuvinte, prima dată trebuie să avem referendum de aprobare a Constituției, iar probabil că mai repede de sfârșitul lui 2014 nu o să avem un referendum pentru aprobarea Constituției, ceea ce duce discuția pentru regionalizare probabil în 2015”, a spus Hellvig.

Eduard Hellvig participă, duminică, la Alba Iulia, la conferința județeană a PNL Alba, la care va fi aleasă noua structură de conducere a filialei. La întâlnire participă peste 500 de delegați ai partidului din localitățile județului. La ora transmiterii acestei știri, este în desfășurare procesul de vot, iar pentru funcția de președinte al PNL Alba s-a înscris un singur candidat, senatorul Teodor Atanasiu, cel care conduce filiala din anul 1993. (Dan Lungu)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Silvestru nu pierde timpul după despărțirea de Diana Șoșoacă. Cu cine a fost surprins
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee