Călin Popescu Tăriceanu, despre cea mai dificilă perioadă a țării: ”Klaus Iohannis alege să țină la putere un guvern incompetent și absolut incapabil”

Călin Popescu Tăriceanu, despre cea mai dificilă perioadă a țării: ”Klaus Iohannis alege să țină la putere un guvern incompetent și absolut incapabil”
GÂNDUL LIVE. Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta, printre invitații lui Bogdan Pavel, în ediția de luni, 7 septembrie, începând cu ora 11.30
Publicat: 31/08/2020, 12:03
Actualizat: 31/08/2020, 12:08

Călin Popescu Tăriceanu are o primă reacție după ce președintele Klaus Iohannis a transmis, printr-un mesaj, că Partidul Social Democrat nu luptă pentru binele cetățenilor din România și are ca scop doar preluarea, indiferent de mijloace, a puterii.

Liderul ALDE notează, pe pagina sa de socializare, că această perioadă extrem de dificilă prin care trece România nu a fost gestionată așa cum ar fi fost normal de guvernul condus de Ludovic Orban, iar președintele Iohannis nu face altceva decât să mențină incompetența la putere.

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu întreabă, public, dacă nu cumva Klaus Iohannis ”încurajează cumpărarea de parlamentari” doar fiindcă dorește – în ultimă instanță – să își ”consolideze scaunul de la Cotroceni”.

„În cea mai dificilă perioadă a țării, Klaus Iohannis alege să țină la putere un guvern incompetent și absolut incapabil să gestioneze criza de sănătate și, mai ales, criza economică. Klaus Iohannis este complice la cumpărarea de parlamentari cu scopul de a rămâne la putere”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, în mediul online.

”Oare Klaus Iohannis încurajează cumpărarea de parlamentari pentru a-și consolida scaunul de la Cotroceni?”

Călin Popescu Tăriceanu

Klaus Iohannis: ”PSD se luptă nu pentru binele și sănătatea cetățenilor, ci pentru a pune mâna pe putere”

Călin Popescu Tăriceanu a reacționat dur după ce președintele Klaus Iohannis a spus, în această dimineață, că PSD este un partid ”cinic” care  vrea să arunce țara în haos pentru a pune mâna pe putere cu orice preț.

Klaus Iohannis a precizat că depunerea unei moțiuni de cenzură, de către PSD, este un demers ”iresponsabil” într-o astfel de perioadă, lăudând – în același timp – activitatea guvernului condus de Ludovic Orban.

„În cea mai dificilă perioadă pentru România din ultimii 30 de ani, PSD se luptă nu pentru binele și sănătatea cetățenilor, ci pentru a pune mâna pe putere cu orice preț. Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele românilor își urmărește unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstrează clar că PSD este fundamental corupt de dorința de putere și nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce”, consideră Klaus Iohannis.

Depunerea unei moțiuni de cenzură în această perioadă critică pentru viitorul României reprezintă un nou demers toxic, care riscă să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19. De altfel, în aceste luni dramatice pentru români, în care cetățenii și autoritățile au făcut front comun pentru limitarea răspândirii coronavirusului, PSD s-a remarcat doar prin acțiuni de permanentă sabotare a acestui efort național

Klaus Iohannis

”Este cu atât mai iresponsabilă depunerea unei moțiuni de cenzură de către PSD cu cât tocmai acest partid a fost la guvernare în ultimii ani și a risipit fără discernământ banii publici, lăsând România complet nepregătită în fața unei astfel de crize. Care sunt criticile aduse Guvernului Orban? Că a reușit ca, în ciuda dezastrului găsit în bugetul statului, să găsească resurse pentru a susține cât mai multe categorii economice și sociale să treacă mai ușor prin această perioadă critică? Sau faptul că și-a asumat cu toată răspunderea gestionarea uneia dintre cele mai grave crize medicale, care a generat efecte negative în toate domeniile?”, a mai transmis președintele Klaus Iohannis.

Parlamentul dezbate luni, de la ora 14.00, moțiunea de cenzură depusă de PSD, intitulată „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?