Carmen Dan, despre Tudose: Bădăran, oportunist, securist. E plină politica de domnișori frustrați

Publicat: 23/04/2019, 11:03

„E adevărat că a prins culoar și a ținut morțiș să se penibilizeze și domnul Tudose că e plină politica românească de domnișori din ăștia frustrați care știu să lupte bărbătește cu femeile, jignind. Am să îi răspund scurt pe înțelesul dânsului: bădăran, oportunist, securist, nu neapărat în ordinea asta, alegeți dumneavoastră ordinea. Apropo voiam să vă mai spun ceva despre lucrările de doctorat, dar mă opresc să deschid acest subiect că iar se supără domnul Tudose și domnul Ioniță, acești doctori în fariseism. O să vă prezentăm absolut toate detaliile atunci când facem public acest proiect”, a declarat, marți dimineață, Carmen Dan.

Reacția ministrului vine după ce Mihai Tudose a reacționat, luni, pe Facebook, după scrisoarea deschisă a șefului DGA Cătălin Ioniță, precizând că ministrul de Interne Carmen Dan este „mincinoasă, agresivă și incompetentă”. Fostul premier a adăugat că aceasta are o agendă proprie în cadrul instituției.

Totodată, Carmen Dan l-a caracterizat și pe directorul Direcției Generale Anticorupție (DGA), Cătălin Ioniță, ca fiind „un domn care și-a dorit să devină personaj”.

Într-un mesaj transmis colegilor, Cătălin Ioniță a negat că dezvăluirile sale ar avea vreo tentă politică. „Este atâta minciunaă și încrâncenare încât doar cu credință și determinare putem scoate adevărul la lumină! Trebuie sa fim uniți și să spunem lucrurilor pe nume ! Nu se mai poate continua așa ! Am văzut ieri că se făceau speculații că aș avea sprijin și implicare politică, că am ales momentul deloc întâmplător etc. Vă spun atât : s-a umplut paharul !!! Nu se mai poate cu atâta minciună ! Voi lupta și le voi demonstra ca sunt ticăloși, ca au conspirat și că trebuie sa PLECE !!!”, a transmis șeful DGA.

Cătălin Ioniță a fost numit la conducerea IGPR pe 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni, în urma scandalului dintre Carmen Dan și Mihai Tudose. Inițial, Carmen Dan i-a cerut lui Mihai Tudose schimbarea din funcție a șefului de atunci al Poliției Române, Bogdan Despescu, în contextul scandalului polițistului pedofil. Mihai Tudose a acuzat-o însă pe Carmen Dan că l-a mințit când i-a spus că Ioniță a acceptat să fie noul șef al IGPR și i-a cerut atunci demisia. Carmen Dan nu a demisionat însă, ba chiar a anunțat, după o zi, că are acceptul lui Ioniță pentru funcție. Ulterior, PSD i-a retras sprijinul lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase