Cazul Șova, amânat până săptămâna viitoare. Senatorii „s-au încurcat” în numărul de voturi din Comisia juridică

Publicat: 27/05/2015, 15:35

Comisia Juridică a decis, în cursul dimineții, cu patru voturi pentru, trei voturi împotrivă și o abținere reluarea întregii proceduri în cazul lui Dan Șova. Liberalii au susținut că vor contesta votul în Biroul Permanent, motivând că au fost doar patru voturi pentru, din opt prezenți, ceea ce înseamnă că nu se poate adopta o hotărâre. Cu toate acestea, președintele Comisiei Juridice din Senat, Cătălin Boboc – PNL, a spus că s-a adoptat o hotărâre la finalul ședinței Comisiei care va fi prezentată Biroului Permanent, fără a vorbi despre contestarea votului. Ulterior, alți liberali și-au dat seama că nu s-a întrunit numărul de voturi necesar și au cerut ca în Biroul Permanent să se considere că nu s-a adoptat nicio hotărâre la Comisia Juridică.

De la vot a lipsit reprezentantul UDMR, care a ieșit din sală înaintea acestui vot, dar și doi liberali – Alin Tișe și Dincă Marinică. Pentru au votat reprezentanții PSD, UNPR și PLR, iar împotrivă cei de la PNL. Liberalii au cerut ca votul dat în luna martie să fie interpretat în sensul încuviințării reținerii și arestării lui Dan Șova.

„Biroului Permanent îi vor fi prezentate cele două propuneri: cea a PSD și cea a PNL. Biroul Permanent să decidă pentru că a cerut doar o părere Comisiei Juridice, nu este un raport ca la o lege normală. Au avu la vot patru la trei și o abținere, nu a fost declarată admisă. Noi, în raportul Comisiei, nu am trecută că este admisă. Este o propunere care a acumulat cele mai multe voturi, trebuiau cinci voturi”, a spus senatorul Cristian Bodea – PNL.

El a precizat că raportul Comisiei Juridice este finalizat, dar nu se știe dacă va intra în discuție în Biroul Permanent de azi.

„Vor să-l mai audieze o dată pe Ponta, scuze pe Șova, tot acolo e, să-ș mai plângă de milă, să mai miruiască și la Comisie. Nu știu de ce vor toată această prelungire, poate că vor să meargă până în toamnă cu el, se tem că nu îl pot apăra și îl mai țin și peste vară să facă omul concediul liniștit pe la mare, pe undeva”, a adăugat Bodea.

Comisia Juridică din Senat a discutat astăzi ce se întâmplă cu votul dat în luna martie în cazul senatorului Dan Șova, pentru care procurorii DNA au cerut încuviințarea reținerii și arestării preventive. Pesediștii au susținut că trebuie dat un nou vot în plenul Senatului, după ce Curtea Constituțională a decis că hotărârea prin care s-a respins încuviințarea solicitării procurorilor este neconstituțională.

„Votul nu a avut probleme cu Constituția , nu avem de ce să îl reluăm”, a fost poziția senatorului PNL, Cristian Bodea. Președintele Comisiei Juridice, Cătălin Boboc – PNL, a propus redactarea unei hotărâri prin care să se încuviințeze cererea de reținere și arestare preventivă pe baza votului dat în plenul Senatului în luna martie. Propunerea sa a fost respinsă la vot în Comisia Juridică, pesediștii impunându-și punctul de vedere privind reluarea votului în Senat pentru Dan Șova.

În luna martie, 79 de senatori au votat pentru încuviințarea arestării, iar 67 împotrivă. Majoritatea din Senat a decis în Comisia Juridică că votul dat nu este pentru încuviințarea reținerii și arestării, dar CCR a decis că votul a fost neconstituțional deoarece s-a bazat pe un regulament neconstituțional.

Cristian Dumitrescu explică decizia Biroului Permanent al Senatului

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...