Ce scoruri își propun principalele partide la alegerile locale de duminică

Ce scoruri își propun principalele partide la alegerile locale de duminică
Publicat: 04/06/2016, 17:18

În contextul în care alegerile locale vin la puțin timp după ce a fost condamnat definitiv în dosarul ”Referendumul”, președintele PSD, Liviu Dragnea, a ezitat multă vreme până a avansat un procent clar pe care și-l propune la locale. În cele din urmă, într-o emisiune televizată, el a declarat că în opinia sa PSD nu are cum să scadă sub 35%. Astfel, țintele asumate au fost victoria Gabrielei Firea în Capitală, un număr de primari mai mare decât în prezent și un vot politic la consiliile locale în jur de 35%.

El și-a retras treptat declarațiile despre o eventuală demisie din fruntea partidului, ultima versiune înainte de scrutinul de duminică fiind că își depune mandatul dacă PSD nu va fi primul în preferințele electoratului.

Copreședintele PNL Vasile Blaga, a cărui scaun se clatină în eventualitatea unui rezultat slab al PNL, a fost și mai precaut. El a refuzat să își propună un procent, dar a prognozat spre finalul campaniei că PNL va câștiga cel puțin jumătate din capitalele de județ în Moldova și aproape toate în Ardeal și Banat, îndemându-i pe liberali să se bată în toată țara la fel. ”În Moldova vom câștiga cel puțin jumătate din capitalele de județ, iar în Ardeal și Banat PSD va câștiga două primării dacă are noroc”, a fost pronosticul lui Blaga la evenimentul de sărbătorire a 141 de ani de la înfiițarea PNL. El a subliniat că dorește să desființeze comentariile din media potrivit cărora pe liberali îi paște un dezastru electoral și vor pierde în mai toate județele.

El a declarat deja că nu crede că se impune un congres extraordinar al PNL după locale, poziție susținută și de candidatul partidului la București, Cătălin Predoiu, aflat și el într-o situație dificilă ca șef al celei mai importante filiale. Predoiu și-a evaluat propriile performanțe electorale pe baza sondajelor ca fiind între 23 și 26%, dar în creștere.

Pe de altă parte, Nicușor Dan – în luptă cu Predoiu pentru a fi primul între învinși – a declarat că are în jur de 16% din voturi în Capitală, iar USB va obțíne probabil 11 din 55 mandate de consilier.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat la sfârșitul lunii aprilie că își propune ca PMP să obțină la alegerile locale 10-12% din voturile pentru consiliile județene pentru a face posibilă atingerea obiectivului de 15-20% la alegerile parlamentare din toamnă.

„La vot politic pe consilii județene aș vrea să obținem 10-12% ca să așezăm platforma pentru alegerile legislative, unde obiectivul este 15-20%”, a declarat președintele PMP Traian Băsescu, la B1 TV, întrebat ce scor își propune să obțină PMP la alegerile locale. El a precizat că partidul pe care îl conduce are speranțe mari la primăriile Galați și Ploiești.

”Cel mai probabil ne vom păstra statutul de al treilea partid la nivel național”, a prognozat și președintele UNPR, Valeriu Steriu.

Și copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu se consideră îndreptățit la medalia de bronz, el declarând că își propune pe votul politic la consilii un scor din două cifre.

Aceste 3 partide mai au un punct în comun – demisiile liderilor în caz de eșec sunt excluse.

Întrebat care este ținta partidului său pentru alegerile locale, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că obiectivul este să mențină numărul actual de primari.

„Dacă noi reușim să menținem în jurul cifrei de 200 de primari, cu patru, cinci primari mai mult sau mai puțin, înseamnă că ne-am făcut datoria. (…) În 2012, unde am câștigat, putem câștiga, dacă nu facem vreo greșeală în selecția candidaților și în campania electorală, putem câștiga toate primăriile, eventual putem să mai câștigăm două, trei, patru primării în plus”, a opinat el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto