Ciprian Teleman a demisionat din USR. „Voi susţine în continuare, cu tot ce pot, orice proiect care are ca viziune modernizarea României”

Ciprian Teleman a demisionat din USR. „Voi susţine în continuare, cu tot ce pot, orice proiect care are ca viziune modernizarea României”
Ciprian Teleman / Sursă Foto: Gândul Live
Publicat: 28/05/2022, 18:56

Ciprian Teleman, fost ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării în Cabinetul Cîțu, înainte de retragerea Uniunii Salvați România (USR) de la guvernare, şi-a anunţat, sâmbătă, demisia din cadrul formațiunii. El a transmis demisia printr-un mesaj intern adresat colegilor, la câteva zile după ce Dacian Cioloș a anunțat intenția de a înființa un nou partid.

Ciprian Teleman, fost ministru USR – fost preşedinte al organizaţiei PLUS Ilfov, înainte de fuziunea partidului cu USR – și-a anunțat colegii că demisionează.

„E un ideal al leadershipului, să devii inutil”

„Dragi prieteni, vă doresc mult succes în planurile pe care le aveţi pentru România. Mulţumesc pentru gânduri, pentru critici şi pentru susţinere. Voi susţine în continuare, cu tot ce pot, orice proiect care are ca viziune modernizarea României”, se precizează în mesajul transmis de Ciprian Teleman colegilor din USR, potrivit News.ro.

Mesajul vine după ce, joi, fostul ministru postase pe Facebook o fotografie în care apare alături de Dacian Cioloş – fost lider al USR și europaramentar – și în care laudă echipa de la Bruxelles.

„Trei ani. Echipa de la Bruxelles este cel mai bun rezultat politic al USR PLUS. Pe locul al doilea al doilea este grupul de parlamentari. Calitatea activității parlamentare a crescut datorită colegilor noștri. Ambele rezultate au venit din calitatea intrinsecă a oamenilor, fără vreo influență determinantă din partea forului de conducere a USR. E un ideal al leadershipului, să devii inutil”, a scris Ciprian Teleman pe Facebook.

Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, conform informațiilor News.ro, precizând că acesta va fi urmat de maximum 10 parlamentari USR şi de patru eurodeputaţi.

Dacian Cioloș, când era premierul României, alături de Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice în Cabinetul său, în martie 2016 / Sursa foto: Guvernul României
Dacian Cioloș, când era premierul României, alături de Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice în Cabinetul său, în martie 2016 / Sursa foto: Guvernul României

Conform sursei citate, printre parlamentarii care îl vor urma cu siguranţă pe Dacian Cioloş se numără Andrei Lupu, care a şi anunţat public că ia în calcul plecarea din USR, Lorant Sas, Alin Prunean şi Cosmin Poteraş. Anca Dragu, fost ministru al Finanțelor în Cabinetul Cioloș, promovată de acesta în funcţia de preşedinte al Senatului, e indecisă.

Dacian Cioloş a anunţat într-o conferință de presă, susținută pe 7 februarie, că demisionează din funcţia de preşedinte al USR, poziție pe care a ocupat-o doar aproximativ patru luni, dar rămâne în partid.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult