Claudiu Năsui, USR: Pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie a bunicilor noștri în doar 6 luni

Claudiu Năsui, USR: Pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie a bunicilor noștri în doar 6 luni
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 27/07/2022, 15:59

Deputatul USR Claudiu Năsui a scris miercuri, pe pagina sa de Facebook, că pensiile speciale au crescut, în medie, de 160 de ori mai mult decât cele „ale bunicilor noștri”, adică cele bazate pe contributivitate, în doar șase luni.

Acesta citează date ale Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), potrivit cărora pensia medie a românilor obișnuiți ar fi crescut cu doar 3 lei în primele 6 luni ale anului, în timp ce pensiile speciale sau de serviciu ar fi crescut, în medie, cu 481 de lei în aceeași perioadă.

„Pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie a bunicilor noștri în doar 6 luni.
3 lei.

Cu atât a crescut pensia medie a românilor obișnuiți în primele 6 luni din 2022, conform Casei Naționale de Pensii Publice. În schimb, pensia specială medie a crescut în aceeași perioadă cu 481 lei.

De 160 de ori mai mult. Da, ați citit bine. În doar 6 luni, pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie a românilor obișnuiți.

Toți românii se confruntă cu facturile mai mari și creșterea prețurilor. Taxa ascunsă numită inflație a ajuns la cifre record și ne macină puterea de cumpărare. Dar pentru categoriile de speciali, pentru cei apropiați de putere, se găsesc mereu soluții. Și mai ales bani. Și pentru restul? Cei mai nevoiași primesc tichete sociale de 4 lei/zi pentru alimente”, scrie Claudiu Năsui.

Claudiu Năsui: USR s-a opus încă de la început acestui sistem creat de PSD-PNL

Deputatul mai spune că USR s-a opus încă de la început acestui sistem și acuză coaliția de guvernare că ar menține pensiile speciale de fiecare dată, deși în campaniile electorale au promis că le vor elimina.

„Încă de la început, USR s-a opus sistemului pe două viteze al pensiilor speciale pe care l-a creat PSD-PNL. Partidele care au puterea de 30 de ani în România s-au bătut cu pumnul în piept că vor desființa pensiile speciale, dar PSD-PNL votează pentru menținerea lor de fiecare dată. Ăsta este ordinul venit de la premierul cu o pensie specială de 18.000 lei/lună.

Toate aceste pensii speciale se plătesc din banii dumneavoastră, luați prin taxe, impozite și inflație. Toate le-au crescut ca să țină pasul cu creșterea cheltuielilor pentru românii speciali”, mai spune Năsui.