COMPLOT ÎN PSD: Lideri județeni ai partidului discută retragerea sprijinului politic pentru LIVIU DRAGNEA

COMPLOT ÎN PSD: Lideri județeni ai partidului discută retragerea sprijinului politic pentru LIVIU DRAGNEA
Publicat: 13/09/2018, 19:36
Actualizat: 02/10/2018, 15:29

„Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale și președinte al PSD Olt, a discutat, împreună cu alți președinți de organizații județene social-democrate, despre posibilitatea inițierii unui demers de retragere a sprijinului politic pentru președintele formațiunii, Liviu Dragnea”, au declarat pentru Mediafax, surse din PSD.

Joi seara, sursele social-democrate au precizat pentru Mediafax că iau în calcul preluarea conducerii interimare a partidului de către secretarul general al formațiunii, Marian Neacșu, în cazul retragerii sprijinului politic pentru Dragnea.

„Toată lumea a zis că nu se bagă și sunt de acord să îl lase pe Neacșu să fie interimar până la Congres pentru că Neacșu e un om echilibrat”, au spus sursele.

Printre liderii județeni participanți la discuții se numără și președintele interimar PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău.

„În total, ideea unei solicitări de demisie a șefului PSD a fost discutată de peste 20 de președinți de organizații județene ale partidului”, au mai arătat sursele citate.

Totuși, mai mulți membri social democrați consideră că așa-zisa scrisoare a celor peste 20 de lideri PSD nu ar există, motiv pentru care nici nu a apărut în spațiul public.

„E o petardă. Nu a văzut-o nimeni. E o bazaconie. E ceva ce nu a văzut nimeni. Orice document apare, orice sursă, din 28 de organizații, ar fi trimis-o presei”, a declarat deputatul PSD Valeriu Steriu, la Antena 3.

„Nimeni nu a auzit ca președintele să fi comandat o ședință largă cu șefii județeni, președinți și le supui la vot să îți dea un mandat pentru ceva. Nu poți pe persoană fizică în PSD să vii să ceri ceva. Adversarii noștri încearcă din ce în ce mai prost să butoneze oamenii, că altă explicație nu avem”, a afirmat și Codrin Ștefănescu, la Antena 3.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu recomandă celor 20 de lideri județeni, care au vorbit despre o posibilă retragere a sprijinului politic pentru Liviu Dragnea, să citească statutul, în loc să stea la șprițuri.

„Am auzit despre chestia aceasta. Suntem în sezonul scrisorilor pierdute, scrisorilor de dragoste. Fiecare vine cu scrisori. E bine că scriu, dar e bine ca prima dată să scrie cetățenilor de prin zonele în care sunt ei, să le spună ce fac și ce au făcut. Să citească un pic statutul, că am impresia că anumiți lideri, care vin din anumite zone mai întunecate și mai puțin întunecate, n-au înțeles un singur lucru: acela că un președinte de partid care este ales prin Congres nu poate fi dat jos decât prin Congres. Nici prin scrisori, nici prin tot felul de demersuri pe care le fac. Pot să discute în Comitetul Executiv convocarea unui Congres în care pot să-și depună candidatura. Dar atât. În statutul nostru nu se prevede mai mult de atât. (…) Deci colegii, eu înțeleg, poate unii nu se pregătesc, stau mai mult la sprițuri. Nu știu ce fac ei, dar hai să intre un pic și să citească bine statutul, că după aceea intrăm în alte discuții și nu cred că sunt interesante,” a declarat social-democratul Cătălin Rădulescu.

Deputatul PSD nu știe care sunt nemulțumirile celor 20, însă ar trebui să nu mai facă atâta vâlvă în spațiul public și să discute în partid problemele pe care le au.

„Nu știu cine sunt acești 20, ce probleme au, care sunt nemulțumirile lor. Înțeleg că unii sunt nemulțumiți că au ajuns miniștri sau vice-premieri. E și aceasta o chestiune interesantă. Nu știu care sunt nemulțumirile și cel mai bine este ca lucrurile acestea să le discutăm în partid, să nu mai facem atâta vâlvă pe afară și după ce le lămurim în partid, ne înjurăm, ne batem, facem pe acolo ce facem, după aceea să ieșim public și să spunem poporului român ce vrem de fapt cu acest partid și dacă mai vrem sau nu mai vrem să guvernăm. Vrem să face treburi bune sau dacă cineva nu mai vrea să participe la acțiunile noastre, repet, sunt alte partide”, a completat Rădulescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping