COVID-19. Nicolae Robu, primarul Timișoarei, spune că trimite mașinile la București pentru a sprijini testarea în masă. Edilul, dispus să dea și celebrul său Mercedes

Redactor:
Gândul
COVID-19. Nicolae Robu, primarul Timișoarei, spune că trimite mașinile la București pentru a sprijini testarea în masă. Edilul, dispus să dea și celebrul său Mercedes
Nicolae Robu, edilul Timișoarei. Foto: Facebook

Nicolae Robu a precizat că este gata să sprijine acțiunea de testare pentru coronavirus din București cu mașinile Primăriei Timișoara. Edilul a spus că poate oricând să trimită în Capitală zece mașini ale instituției. În schimb, Mercedesul de serviciu îl va încredința spitalului din Timișoara dacă va fi nevoie.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că testarea în masă a bucureştenilor va începe cel mai probabil la jumătatea acestei săptămâni.

„La o emisiune TV, profesorul Streinu Cercel a spus că ar vrea să facă așa ceva în București și că i-ar trebui vreo 12 mașini (…) având posibilitatea să ajut, i-am comunicat că zece mașini poate avea la dispoziție la București. Întâmplător am putut să vin cu acest ajutor”,a explicat primarul Timișoarei pentru tion.ro.

Dispus să dea și Mercedesul de la primărie

Întrebat dacă ar fi nevoie de mașini pentru un nou scenariu, în cazul în care nu ar mai fi loc în spitale și oamenii ar trebui testați acasă sau s-ar decide o testare în masă, primarul Timișoarei a explicat că el poate pune la dispoziția medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” oricâte mașini ar trebui.

„L-am consultat pe domnul director medical Cristian Oancea (de la Spitalul «Victor Babeș» ) și mi-a spus că pentru spitalul nostru ar trebui trei. I-am spus că le au la dispoziție”, a completat edilul-șef pentru aceeași pubșicație.

Nicolae Robu este dispus să-și dea și mașina de serviciu în acest sens.

„Aș da și mașina mea de serviciu, celebra limuzină. Domne, câte reclamă i s-a făcut că această mașină E Klasse este o limuzină de lux! Aș folosi mașina mea personală în interes de serviciu, nu ar fi nicio problemă. Câte mașini sunt necesare pentru medici, în această situație de criză, indiferent la ce le folosesc, atâtea voi procura eu și le voi pune la dispoziție”, a mai sus primarul Timișoarei.

 

Inchide