Cristian Preda cere filialelor PDL susținere pentru a candida din nou la PE

Cristian Preda cere filialelor PDL susținere pentru a candida din nou la PE
Publicat: 01/02/2013, 13:43
Actualizat: 31/07/2014, 09:13

Europarlamentarul PDL Cristian Preda solicită tuturor filialelor partidelor susținerea pentru a candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, la alegerile din 2014.

Preda amintește, într-o postare pe blogul său, că BPN al PDL a solicitat în urmă cu două săptămâni elaborarea unor criterii pentru stabilirea candidaturilor la alegerile din 2014 pentru Parlamentul European.

„Deși profilul activității unui membru al PE nu e foarte cunoscut în România, nu voi propune asemenea criterii, fiindcă ar însemna să fiu părtinitor”, adaugă Preda.

El menționează, de asemenea, că Biroul Permanent Național a mai cerut filialelor partidului să propună și nume de candidați.

„Aici ar fi o problemă, fiindcă sunt singurul dintre deputații români din PDL care a afirmat public că dorește să candideze pentru un nou mandat. Cred că drept ar fi ca filialele PDL să aibă informații despre intențiile tuturor deputaților în funcție. Ca și despre proiectele europene ale altor membri PDL”, consideră Preda.

Eurodeputatul anunță că solicită, tot public, tuturor filialelor din țară susținerea.

„Consider că, în calitate de deputat, trebuie să mă supun scrutinului tuturor organizațiilor, nu doar al celei din care fac parte. Am încercat să fac cunoscută activitatea mea din Parlament prin numeroase intervenții publice (inclusiv pe acest blog). Pe site-ul PE se află informații consistente despre felul în care am înțeles să îmi asum mandatul. Activitatea mea din țară e, de asemenea, cunoscută, din numeroasele relatări ale presei. Stau, evident, la dispoziția oricărui membru PDL pentru clarificări legate de activitatea desfășurată din 2009 până azi”, precizează Preda.

Cristian Preda mai arată că, pentru el, scrutinul la care se supune e foarte însemnat.

„În funcție de sprijinul primit, voi decide calea de urmat. Dincolo de evaluările celor care mi-au fost colegi, pentru câteva luni, în BPN, aș vrea să cunosc opinia organizațiilor din teritoriu”, adaugă eurodeputatul.

Prim-vicepreședintele PDL, Cezar Preda, și-a declarat speranța, joi, că partidul își va menține numărul de europarlamentari pentru a ajuta PPE în construcția unei Europe moderne, el adăugând că, personal, este mulțumit de activitatea deputaților Traian Ungureanu și Elena Băsescu.

„Dacă mă întrebați pe mine personal, dintre actualii europarlamentari nu cunosc foarte bine ce au făcut alți parlamentari europeni care sunt în provincie, avem câțiva care cred că președinții de organizații pot aprecia ce au făcut acolo, eu vă pot spune că de la București, pentru mine personal, foarte mulțumit sunt de ce au făcut Traian Ungureanu, Elena Băsescu în Moldova la alegerile care au fost”, a spus el.

Preda a adăugat că luni se va încheia perioada în care s-au depus de către organizații, de către membrii de partid, propuneri de criterii pentru eligibilitatea acestor candidați și în PDL se va discuta luni despre ceea ce înseamnă modelul pentru candidatură.