Dacian Cioloș avertizează: E un risc ca Rovana Plumb să fie respinsă, iar România nu își permite această umilință

Dacian Cioloș avertizează: E un risc ca Rovana Plumb să fie respinsă, iar România nu își permite această umilință
Publicat: 02/09/2019, 12:20

‘„Am înțeles că doamna Dăncilă insistă în continuare cu doamna Rovana Plumb, în ciuda faptului că are semnale clare, și din informațiile mele, are semnale nu doar din Parlamentul European, dar și din partea Comisiei Europene, că există un risc major ca doamna Rovana să nu treacă de audierile din Parlamentul European. Pentru că una e să fi fost aleasă europarlamentar și să ai o poziție în grupul politic din care să faci parte, și alta e să îți asumi în numele Uniunii Europene un portofoliu și să ai competențele, dar mai ales să nu ai nicio pată și nici o urmă de îndoială asupra integrității tale. Și știm că doamna Rovana Plumb a avut un dosar pentru care nu a început urmărirea penală”, a declarat Dacian Cioloș în cadrul conferinței de presă USR-PLUS, luni.’

Liderul partidului PLUS consideră că acuzațiile de corupție la adresa Rovanei Plumb, vicepreședintele PSD, sunt o „pată” în portofoliul său pentru funcția de comisar european, iar Comisia Europeană nu va accepta un membru care ar putea ridica suspiciuni.

„În loc să vorbească la audieri cum îșiu va vedea portofoliul pe care îl va primi și ce viziuni are despre domeniul respectiv, doamna Plumb va trebui să răspundă la o serie de întrebări și de suspiciuni legate de integritatea dânsei. Aici nu e vorba să ai o condamnare ca să nu obții o anumită poziție, că la noi, PSD, așa e obișnuit este, chiar dacă ai condamnare, nu ai nicio problemă să fii ministru sau să ocupi o poziție în stat. La nivel european, chair suspiciuni dacă sunt ridicate asupra ta, pui în pericol și sub semnul întrebării credibilitatea întregii Comisii.” Există riscul să fie respinsă, și eu cred că România nu poate să își permit această rușine și această umilință., a declarat Cioloș.

Liderul PLUS spus că propunerile făcute de prim-ministrul Viorica Dăncilă pentru funcția de comisar european nu sunt asumate și că încă există timp de revizuire a acestora.

„Nu am văzut nicio propunere asumată de Guvernul României pentru comisar european. Deocamdată, am auzit doar de nume vehiculate în spațiul public. Eu i-am explicat doamnei Dăncilă că în mod clar vor exista foarte multe semne de întrebare referitoare la această candidatură. Încă mai are posibilitatea, doamna Dăncilă, să revină asupra acestei decizii și să facă o propunere decentă.”, a adăugat Dacian Cioloș.

„Îi cer doamnei Dăncilă să dea dovadă de responsabilitate să nu pună România în situația penibilă de a avea un canditat respins în cadrul Parlamentului”, a completat și liderul USR, Dan Barna.

Cei doi lideri ai alianței USR-PLUS consideră că obiectivele României pentru funcții europene ar trebui să fie unele mai înalte, însă această decizie a premierului, de a propune un candidat urmărit penal împiedică aceste lucruri.

„În loc să vorbim și să ne punem întrebarea de ce nu a candidat România și de ce nu a pus un candidat solid pentru o poziție de vicepreședinte al Parlamentului European, dat fiind faptul că România este o țară de Est, și că estul nu are foarte multe poziții la vârf, este printre primele șase-șapte țări ca pondere, noi discutăm dacă va fi respins candidatul României. Lucrurile acestea pot fi evitate, dar doamna Dăncilă trebuie să își asume responsabilitatea.”, a conchis Cioloș.

Dan Nica și Rovana Plumb sunt propunerile Guvernului PSD pentru funcția de comisar european. Rovana Plumb și Dan Nica au fost aleși europarlamentari pe listele PSD. Ei fac parte din formațiunea politică europeană a Socialiștilor și Democraților, a doua ca reprezentare în Parlamentul European.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația