Declarațiile sale FAC RĂU! Suntem pregătiți să preluăm președinția CONSILIULUI UE. Dăncilă îi cere lui Iohannis să se ABȚINĂ de la comentarii

Declarațiile sale FAC RĂU! Suntem pregătiți să preluăm președinția CONSILIULUI UE. Dăncilă îi cere lui Iohannis să se ABȚINĂ de la comentarii
Publicat: 13/11/2018, 13:25

„România e în grafic pentru preluarea președinției Consiliului UE și orice declarație care aduce o urmă de îndoială face rău României. Suntem în linie dreaptă, am nominalizat o persoană cu experiență, va fi sprijinită de mulți experți și care poate conduce la o președinție de succes pentru România. Am văzut declarații privind președinția rotativă, că acest Guvern nu e pregătit. În calitate de premier vă asigur că România este pregătită”, a declarat Viorica Dăncilă.

Aceasta a făcut și un apel către președintele Klaus Iohannis.

„Aceste declarații fac rău României, cred că este fără precedent într-un stat membru UE și cer tuturor, inclusiv președintelui, să se abțină pentru că România are nevoie de consens și buni români și unitate. Ne-am obișnuit legat de aceste atacuri și nu vreau să procedez cum face dumnealui. E important să vin cu lucruri concrete pentru români. Pentru mine a fost important că ieri am acordat ajutoare de stat pt 9 companii, de câte ori mă va ataca președintele Iohannis îi voi răspunde cu ce face noi, acest guvern. Românii s-au săturat de dispute, eu m-am săturat. Îl rog pe președinte să nu mai iasă cu aceste declarații. Acest lucru a fost subliniat și de dl. Juncker care a spus că dacă vrem să avem succes trebuie să existe consens între președinte, Parlament, Guvern”, a mai spus Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că România nu este pregătită pentru preluarea Consiliului Uniunii Europene, în condițiile în care la Guvern factorii responsabili sunt schimbați sau pleacă, iar „lucrurile au luat-o razna”.

„Trebuie să menționez o mare ingrijorare pe care o am, cu toate că nu vă privește direct. E vorba de anul 2019, când România va prelua președinția Consiliului UE, o poziție extrem de onorantă și de solicitantă, mai ales pentru Guvern. Părerea mea e că nu suntem pregătiți pentru așa ceva. Acum câteva săptămâni am spus că vom face față rezonabil, numai că între timp lucrurile au luat-o razna, la Guvern nu se mai înțeleg care sunt persoanele responsabile, persoanele care ar trebui să se ocupe de asta demisionează sau sunt demiși. Cred că și acum, în ultimul moment, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești care este Guvernul Dragnea-Dăncilă. Nu există nicio perspectivă de bună guvernare și implicare în afacerile europene. Aceste lucruri sunt foarte grave”, a declarat Klaus Iohannis, la ședința Adunării Generale a Asociației Municipiilor din României.

foto: Hepta