Deputat al Forumului Germanilor către Ponta: „Opriți-l pe domnul Niță”

Deputat al Forumului Germanilor către Ponta: Opriți-l pe domnul Niță
Deputatul FDGR Ovidiu Ganț afirmă că ideea transferării sediilor Romgaz și Transgaz de la Mediaș, județul Sibiu, la București "nu are niciun fundament economic" și "presupune cheltuieli inutile", el făcând un apel la premierul Victor Ponta să îl "oprească" pe ministrul Constantin Niță.
Publicat: 09/04/2013, 16:17
Actualizat: 27/03/2019, 23:16

Deputatul FDGR Ovidiu Ganț afirmă că ideea transferării sediilor Romgaz și Transgaz de la Mediaș, județul Sibiu, la București „nu are niciun fundament economic” și „presupune cheltuieli inutile”, el făcând un apel la premierul Victor Ponta să îl „oprească” pe ministrul Constantin Niță.

Deputatul FDGR Ovidiu Ganț a transmis, marți, o declarație politică, citită și în Parlament și intitulată „Opriți-l pe domnul Niță!”, care se dorește a fi „un apel la adresa domnului prim-ministru Victor Ponta de a-l stopa pe ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, de a transfera sediile Romgaz și Transgaz de la Mediaș la București”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Domnule prim-ministru, demersul domnului Niță nu are niciun fundament economic, presupune cheltuieli inutile, pune în pericol situația locurilor de muncă din Mediaș, dezvoltarea întregii regiuni și nu poate fi făcut după bunul plac al unui ministru”, susține deputatul FDGR.

El spune că a ascultat discursul despre regionalizare și descentralizare rostit de Victor Ponta la Academia Română și îi cere acestuia să realizeze „tot ce a amintit în acest discurs cu caracter programatic”.

„Dacă acestea sunt intențiile dumneavoastră (cele rostite la Academia Română – n.r.) voi fi unul dintre susținătorii dumneavoastră fervenți în realizarea obiectivelor descentralizării și regionalizării. În acest context însă, intenția domnului Niță contravine flagrant direcției politice a Guvernului dumneavoastră, însemnând o nouă concentrare la București a unei activități în desfășurare la Mediaș cu foarte bune rezultate”, susține Ganț.

Deputatul FDGR adaugă că „poate ar fi util” ca Victor Ponta să îi explice ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niță, „ce înseamnă descentralizare” și că nu se dorește „centralizarea suplimentară”.

„Poate ar fi util să dispuneți stoparea demersului inițiat de către domnul Niță referitor la Romgaz și Transgaz”, conchide Ganț.

Prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli, a anunțat, marți, că în cursul acestei zile se va întâlni, la București, cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, pentru a discuta problema înființării unui sediu secundar al societății Romgaz Mediaș în Capitală, la întâlnire urmând să participe și reprezentanți ai sindicaliștilor.

La ora 16.00, la Mediaș este programat un miting de protest, organizat de primarul localității, Teodor Neamțu, la care sunt așteptate trei mii de persoane. Sindicaliștii au anunțat că vor participa la această acțiune de protest.

Primarul din Mediaș, Teodor Neamțu, anunța, vineri, mitingul este unul de protest față de intenția deschiderii unei sucursale a Romgaz în Capitală sau chiar a transferării sediului companiei la București, el îndemnându-i pe locuitorii municipiului să participe la acțiune.

Totodată, Comisia de Dialog Social de pe lângă Prefectura Sibiu s-a întrunit, vineri, în regim de urgență, în urma grevei japoneze de joi de la Romgaz Mediaș, la întâlnire participând prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli, președintele Consiliului Județean, Ioan Cindrea, reprezentanți ai sindicaliștilor de la Romgaz, dar și reprezentanți ai principalelor confederații sindicale din România.

Președintele Sindicatului Liber Romgaz, Ioan Stoicovici, a înmânat prefectului o notă de protest în care arăta că sindicaliștii resping ideea înființării unui sediu secundar al societății la București și cer autorităților locale să medieze o întâlnire între sindicaliști și premierul Victor Ponta.

Potrivit lui Stoicovici, la întâlnirile avute până acum la București nimeni nu a putut invoca argumente economice viabile pentru înființarea unui sediu în Capitală.

„Unul dintre argumente a fost că investitorii care vin în România aterizează la Otopeni și de la București la Mediaș mai fac patru ore. Nu au avut niciun argument economic solid. Noi avem Aeroportul Internațional de la Sibiu, avem drumuri reabilitate, faci o jumătate de oră de la Sibiu la Mediaș. Noi avem deschidere internațională, avem efectiv toată paleta de pârghii în Mediaș, avem și relații internaționale, avem și sucursala internațională la Bratislava. Da, trebuie să extragem și de la Constanța, facem o sucursală la Constanța, dar nu la București. Romgazul este cea mai frumoasă, cea mai deșteaptă și cea mai devreme acasă și o vor la București, dar nu au niciun motiv economic”, afirma Stoicovici.

El adăuga că angajații Romgaz Mediaș vor ieși în stradă dacă nu vor primi garanții de la premierul Victor Ponta că deschiderea noului sediu de la București nu va reprezenta un prim pas pentru mutarea totală a societății în Capitală.

„Nu s-a procedat corect. Decizia a venit de sus în jos, impusă. A doua adresă va veni înființarea sediului principal la București. Cu ce dovedesc că este mai bine acolo când noi dovedim de 100 de ani că e mai bine aici. Nu au argumente și până nu vin cu argumente și nu avem un dialog cu domnul prim-ministru, noi rămânem cu garda sus”, afirma Stoicovici.

Președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, i-a atras atenția acestuia că deschiderea unui nou sediu al societății nu este motiv legal pentru pornirea unui conflict de muncă, care presupune grevă de avertisment sau grevă generală. Stoicovici a răspuns că sindicaliștii nu vor demara astfel de proteste, dar vor participa, alături de reprezentanții comunității din Mediaș, la orice fel de mitinguri.

Joi, aproximativ 380 de angajați ai Romgaz din Mediaș s-au aflat în grevă japoneză, în semn de protest față de intenția deschiderii unui sediu secundar al societății la București, afirmând că acest lucru ar putea reprezenta un prim pas pentru mutarea întregii societăți în Capitală.

Președintele Sindicatului Liber Romgaz, Ioan Stoicovici, declara că angajații Romgaz nu sunt de acord cu deschiderea unui sediu secundar în Capitală deoarece „companiile care au sediile în București au probleme financiare”.

Presa sibiană a scris în ultima perioadă că ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, ar intenționa să transfere sediul central al Romgaz de la Mediaș la București.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, declara, joi, într-o conferință de presă, că, din informațiile sale, este în discuție deschiderea unui sediu secundar al societății la București, nu mutarea sediului central, apreciind că „transferarea Romgaz din Mediaș în orice altă parte ar fi o eroare gravă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Regula care NU îți dă voie să circuli cu mașina. E OBLIGATORIU conform Codului Rutier...
Schimbări pe piața imobiliară. Investițiile, reglementate printr-o lege nouă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...