Deputat PDL: Ponta să vină cu mașina până la Suceava, să înțeleagă utilitatea cursei Tarom

Deputat PDL: Ponta să vină cu mașina până la Suceava, să înțeleagă utilitatea cursei Tarom
Publicat: 20/10/2013, 10:56
Actualizat: 02/02/2019, 21:10

Deputatul de Suceava Ioan Bălan, vicepreședinte PDL, l-a invitat, duminică, pe premierul Victor Ponta să parcurgă, cu mașina, respectând și noul Cod Rutier, drumul București-Suceava, pentru a-l convinge de utilitatea cursei Tarom spre Suceava, care ar urma să fie suspendată.

Bălan a declarat presei că decizia Tarom de a elimina din program, din 27 octombrie, cursa București-Suceava, face ca săptămâna aceasta să fie una dintre cele mai negre pentru Bucovina.

„Suceava și Bucovina se bazează pe mai mulți piloni, iar un pilon principal este aeroportul. Văd astăzi cum un vajnic flăcău cu drujba în mână e pregătit să taie acest pilon”, a spus vicepreședintele PDL.

În acest sens, el îi solicită premierului Victor Ponta să intervină pentru ca această cursă să nu fie suspendată.

„Dacă vreți să vedeți necesitatea unei curse Suceava-București, faceți cel mai simplu experiment: stați pe locul din dreapta, cel de copilot, al unei mașini condusă de doamna ministru al Transporturilor și plecați din fața Palatului Victoria spre Suceava respectând toate normele de circulație, inclusiv noul Cod Rutier. Am convingerea că ajuns la Palatul Administrativ din Suceava veți folosi telefonul operativ și veți rezolva problema cursei București-Suceava”, a spus Bălan.

El a subliniat că apelul său nu este unul politic întrucât știe că administrația județeană se zbate, la rândul ei, să mențină această cursă și îi cere premierului să mențină Suceava în Europa.

Ioan Bălan i-a amintit lui Victor Ponta că înainte de a ajunge la guvernare promitea că va repara tot ce strică PDL.

„E momentul să spunem că acum tot ce strică Victor Ponta cu guvernul lui, noi, dacă venim din nou la guvernare, reparăm tot”, a mai spus Ioan Bălan.

Președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marți, că Tarom riscă să nu mai fie o țintă pentru autoritățile sucevene dacă această companie va suspenda pe perioada iernii cursele spre Suceava, arătând că vor fi găsite firme private care să opereze de pe aeroportul sucevean.

El a subliniat că în 22 august președintele executiv al Tarom, Christian Heinzmann, a informat conducerea aeroportului sucevean că Tarom va continua să opereze cursele și în perioada de iarnă, după ce CJ Suceava anunțase că achiziționează un degivror nou.

Președintele CJ Suceava a arătat că a fost stabilită firma care va livra degivrorul și că se lucrează și la o variantă de montare a unui sistem de balizaj care poate ajuta aeronavele să aterizeze la Suceava, pe timp de ceață, care însă nu este la fel de modern ca acela care va fi montat definitiv anul viitor.

El a spus că dacă Tarom renunță totuși la cursele din această iarnă, va fi pus în aplicare un plan „B”, care presupune continuarea în forță a lucrărilor de modernizare realizate printr-un proiect cu finanțare europeană.

„Intrăm foarte puternic pe timp de iarnă în lucrări. Practic, demolăm toata pista și în primăvară turnăm asfaltul elastic și vom finaliza mai repede proiectul”, a afirmat Nechifor.

Președintele CJ Suceava a mai spus că dacă Tarom nu reușește să rămână cu aceste curse pe Aeroportul Suceava vor fi căutate alte variante.

„Sigur vom găsi companii private care să facă zboruri de pe Suceava dacă Tarom așa înțelege să discute un proiect de interes național. Va beneficia de un tratament egal în fața competitorilor săi”, a conchis Nechifor.

Premierul Victor Ponta declara, în 16 august, la Suceava, că Tarom nu ar trebui să renunțe la cursele interne, arătând că, din datele pe care le deține, acestea sunt profitabile, iar Tarom ar trebui să rămână lider incontestabil cel puțin pe piața internă.

„Fără a intra în managementul privat, pe care îl susțin, cred că directorul general, domnul Heinzmann, până acum își face treaba foarte bine, eu cred că Tarom trebuie să-și păstreze toate cursele interne, Târgu Mureș, Sibiu, Suceava, inclusiv dacă poate dezvolta noi curse spre Oradea, Baia Mare. Măcar pe piața internă Tarom trebuie să rămână un lider incontestabil. Pe piața internațională, sigur, concurența e mult mai puternică și trebuie să se încadreze în costuri”, afirma premierul.

Aeroportul Suceava este modernizat printr-un proiect cu finanțare europeană prin POS-Transporturi, contractul de execuție fiind semnat în 9 august cu firma Tehnic Asist din județul Botoșani pentru modernizarea pistei de rulare, a balizajului, a turnului de control și pentru amplasarea sistemului de navigație tip ILS, costul investiției fiind de 105 milioane de lei fără TVA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani