Deputat PNL, atac la Rareș Bogdan și la Carmen Avram: „Greșeala e atunci când din ziarist devii brusc candidat pe un loc perfect eligibil”

Deputat PNL, atac la Rareș Bogdan și la Carmen Avram: „Greșeala e atunci când din ziarist devii brusc candidat pe un loc perfect eligibil
Publicat: 28/03/2019, 10:28

„Pe Carmen Avram și Rareș Bogdan îi cunosc ca fost jurnalist și, ulterior, în calitățile mele vremelnice de om aflat în funcții publice, ei întrebându-mă de una-alta. Pentru cum și-a făcut fiecare meseria, am considerație și apreciere. Faptul că au optat pentru „politică” nu mi se pare deloc reprobabil. Se întâmplă peste tot în lume. E chiar ridicol să afirmi că, odată ce ai fost jurnalist, nu ai voie să optezi pentru politică militantă”, a scris Adriana Săftoiu, pe Facebook.

Aceasta le-a sugerat amândurora că dacă tot intră în politică, atunci să accepte „umilul” statut de simplu membru de partid, măcar un an și apoi să spună că vor să candideze.

„Altceva, în schimb, vreau să spun. Greșeala e atunci când din ziarist devii brusc candidat pe un loc perfect eligibil. Chiar dacă nu vor spune, mulți dintre membrii de partid care au muncit prin nămol si zoaie, împroscați uneori chiar de ziariștii care acum sunt candidați eligibili, se uită frustrați și se întreabă: ce folos, dacă mereu cei de din afară sunt mai apreciați? Sunt bucuroasă de fiecare dată când cei de pe margine intră în arenă. E mult mai ușor să critici decât să construiești. Dar, când intri ca cireașa pe tort, e discutabil. Amândurora le-aș fi sugerat, dacă tot vor să intre în politică, să accepte „umilul” statut de membru de partid. Măcar un an. Să lucreze modest cu cei mulți și mai puțini notorii, să își ofere măcar un an ca să înțeleagă partidul și apoi să vină să spună: vreau să candidez”, a completat deputatul PNL.

Săftoiu a mai spus că o ocazie bună pentru Rareș Bogdan și Carmen Avram era să se înscrie în cursa pentru alegerile locale sau parlamentare din 2020, după ce prin munca lor în partide au confirmat că merită să ocupe un astfel de loc, nu să fie candidați pe locuri eligibile la alegerile pentru PE din 26 mai.

„În față e 2020, alegeri locale și parlamentare. Un bun prilej, după măcar un an de muncă la firul nămolului, cu anonimii din partid, dar care se duc și lipesc ani și ani de zile afișe, să spui: vreau să fiu… Din păcate, ziariștii care criticau politica de cadre a partidelor au confirmat că nu contează cât muncești, ci cât ai vorbit la televizor. Iar asta, pe termen lung, nu ține de competență. Avem deja câteva exemple de ziariști care dețin funcții publice. Notorietatea s-a dovedit că nu e totuna cu competența de a face lucruri pentru o comunitate. Că e sat sau o țară numită România”, a conchis deputatul liberal.

Rareș Bogdan deschide lista PNL la alegerile europarlamentare, în timp ce jurnalista Carmen Avram se află pe locul al doilea pentru un mandat de europarlamentar pe lista candidaților PSD.

Partidele au depus zilele acestea la BEC candidaturile la europene alături de semnăturile de susținere pentru alegeri, termenul de depunere al acestora fiind joi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Alertă maximă la Palatul Buckingham. Ce se întâmplă cu Regele Charles
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu