Deputat PSD: Cezar Preda e ridicol. Ponta a demis un om care greșise – Anastase fură, iar PDL o laudă

Deputat PSD: Cezar Preda e ridicol. Ponta a demis un om care greșise - Anastase fură, iar PDL o laudă
Publicat: 27/05/2012, 20:30
Actualizat: 28/05/2012, 13:37

Deputatul PSD Carmen Moldovan consideră „absolut sfidătoare” atitudinea liderului PDL Buzău, Cezar Preda, care dorește moțiune de cenzură pentru că premierul a demis, în câteva ore, un om care a greșit, social-democrata afirmând că PDL o laudă, de doi ani, de Roberta Anastase, „care a furat un vot”.

„Cezar Preda este ridicol – vrea moțiune de cenzură pentru că premierul sancționează fără rezerve pe cei care greșesc. Preda ar fi trebuit să propună moțiune în partid împotriva Robertei Anastase, care a fraudat un vot din poziția a treia în stat”, se arată într-un comunicat PSD remis duminică agenției MEDIAFAX.

Deputatul PSD consideră „absolut sfidătoare atitudinea manifestată de liderul PDL Buzău, Cezar Preda, care și-a îndemnat partidul să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului USL”.

„Deci, faptele spun așa: premierul a demis un om la câteva ore după ce acesta a făcut o greșeală. Roberta Anastase fură un vot și timp de doi ani este lăudată de tot partidul. Dând dovadă de «curaj», vicepreședintele PDL propune moțiune de cenzură împotriva unui Guvern care acționează corect, dar protejează, alături de partidul său, un om care a fraudat un vot în văzul a milioane de români. Nimeni, cu excepția celor din PDL, nu poate explica un raționament precum cel al lui Cezar Preda. Avem un premier corect și un om aflat în a treia poziție în stat, care este protejat pe toate canalele pentru ceea ce a făcut, iar domnul Preda cere să fie sancționat cel dintâi”, a declarat Carmen Moldovan.

Ea susține că celor din PDL le este foarte frică de faptul că noul Guvern începe să scoată la iveală ceea ce a lăsat în urmă fosta guvernare.

„Procesul de «curățenie» din ministere îi sperie și atunci lansează tot felul de atacuri rupte de realitate. Acești oameni trebuie să dea socoteală pentru tot ce au făcut în acești ani”, afirmă deputatul PSD.

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că democrat-liberalii trebuie să introducă, la începutul lunii iunie, moțiune de cenzură, el acuzând „intervenția brutală în justiție” a Cabinetului Ponta și prezența în Guvern a unor oameni cu probleme de imagine și de probitate morală.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Suceava, că deputatul PDL Cezar Preda poate să facă ce moțiune dorește, dar că acesta se bate acum pentru locul patru la Buzău, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Constantin Adrian Balaban-Grăjdan a fost demis de premierul Victor Ponta de la conducerea Inspectoratului de Stat pentru Construcții (ISC) din cauza „comportamentului” său, șeful instituției luând decizii fără să îl informeze pe primul-ministru, a anunțat, joi, Guvernul.

Decizia a fost luată de premier după ce Constantin Grăjdan, numit la ISC la 18 mai, a decis retragerea instituției din procesul „Trofeul Calității” al fostului premier Adrian Năstase.

Miercuri, procurorii DNA au făcut percheziții la Inspectoratul de Stat în Construcții, de unde au ridicat documente.

Acțiunea procurorilor a fost declanșată după ce ISC a trimis instanței supreme un punct de vedere prin care arăta că nu se constituie parte civilă în „Trofeul calității”, pentru că nu a suferit niciun prejudiciu financiar-contabil.

ISC a depus, marți, la dosarul „Trofeul calității”, un document semnat de șeful instituției, Constantin Grăjdan, prin care arată că instituția nu se constituie parte civilă în această cauză. În acest sens, ISC a indicat raportul de expertiză contabilă care a concluzionat că, în urma organizării evenimentului denumit „Trofeul Calității în Construcții”, în bugetul instituției nu a fost înregistrat vreun prejudiciu.

Vicepreședintele PDL Monica Macovei a cerut, vineri, demisia premierului Victor Ponta pe motiv că acesta a creat „o schemă cu premeditare pentru a scăpa USL-iștii de răspundere penală, începând cu Adrian Năstase”, ea arătând că demiterea șefului ISC este „insuficientă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Sebastian Bălășescu, primul proprietar român de Rolls Royce Spectre. Poartă două ceasuri, ca Maradona
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...