Deputatul Alin Trășculescu a fost eliberat

Deputatul Alin Trășculescu a fost eliberat
Publicat: 12/11/2012, 15:19
Actualizat: 12/11/2012, 15:26

Deputatul PDL Alin Trășculescu, care fusese reținut de procurorii anticorupție, fiind cercetat pentru trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la spălare de bani, a fost eliberat luni dimineață din arestul Poliției Capitalei.

Trășculescu fusese reținut în noaptea de sâmbătă spre duminică de procurorii anticorupție, fiind cercetat pentru trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la spălare de bani, cunoscând că aceștia provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În același dosar este cercetat Marian Valeriu Calotă, asociat și administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, pentru complicitate la trafic de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu infracțiunea de trafic de influență, în formă continuată, șantaj comis în legătură cu infracțiunea de trafic de influență și spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată, potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

CITEȘTE AICI MAI MULTE.

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, Alin Trășculescu a pretins inițial de la reprezentantul unei societăți comerciale (denunțător în cauză) suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 de euro. Banii au fost pretinși cu ajutorul lui Marian Calotă, care l-a constrâns pe denunțător, prin amenințare, să dea banii ceruți.

Pentru obținerea banilor, susțin procurorii anticorupție, deputatul a lăsat să se creadă că are influență asupra reprezentanților autorităților locale din județul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiții în cadrul Programului Național de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) și asupra funcționarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDTR) cu atribuții de verificare, avizare și aprobare în derularea procedurii specifice aceluiași program, precum și asupra reprezentanților unei societăți comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relație contractuală cu firma administrată de denunțător.

MDTR a fost condus în perioada decembrie 2009 – februarie 2012 de Elena Udrea, tot de la PDL.

Calotă a primit de la denunțător, sâmbătă, suma de 50.000 de lei, pentru a fi remisă lui Trășculescu, la cererea acestuia, fiind prins în flagrant delict și ulterior reținut, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că flagrantul a fost realizat sâmbătă, în jurul orei 21.00, la Focșani, deputatul fiind reținut după miezul nopții.

Deputatul Alin Trășculescu este președintele PDL Vrancea și candidează pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 5 Mărășești.

Avocatul lui Trășculescu, Cristian Ene, a declarat că a depus o plângere la DNA împotriva ordonanței de reținere emisă de procurorii anticorupție pe numele politicianului, pe care o consideră „nejustificată”. Ene a spus că deputatul nu și-a însușit nicio sumă de bani.

Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, l-a informat duminică pe președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, asupra percheziției și reținerii lui Alin Trășculescu, „acuzat de săvârșirea unei infracțiuni flagrante de corupție”.

Luni, de la ora 12.00, în ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților urmează să fie discutată solicitarea ministrului Justiției în cazul lui Alin Trășculescu.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat pentru MEDIAFAX că luni la ora 16.00 va avea loc o ședință a Comisiei Juridice a Camerei în legătură cu solicitarea MJ în cazul deputatului Alin Trășculescu, precizând că cel mai probabil marți cererea va ajunge în plenul Camerei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere