Dilema liberală: cine-l va HUIDUI azi pe Ponta?

Dilema liberală: cine-l va HUIDUI azi pe Ponta?
Publicat: 24/01/2015, 09:13

Adomniței a spus, vineri seară, într-o conferință de presă, că PNL respinge „minciuna aruncată de PSD” potrivit căreia liberalii ieșeni ar pregăti huiduieli sâmbătă la adresa premierului Victor Ponta, pe durata manifestărilor care vor avea loc în oraș de Ziua Unirii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am descoperit cu tristețe că zilele acestea PSD încearcă să construiască o minciună și să arunce pe PNL vina în cazul în care în timpul discursului premierului vor exista huiduieli. Nu au existat niciodată huiduieli la Iași decât atunci când oamenii au simțit acest lucru. Dar niciodată nu am organizat noi așa ceva. Ceea ce știm să facem a fost întotdeauna transparent și corect. Când am avut de susținut unele lucruri am spus deschis”, a precizat Adomniței.

Șeful PNL Iași a anunțat că sâmbătă în Piața Unirii din Iași, unde vor avea loc manifestările oficiale se Ziua Unirii, toți liberalii prezenți vor purta banderole în culorile alb-verde la braț, pentru a arăta susținerea pentru construirea autostrăzii Moldova – Transilvania.

„Mâine (sâmbătă – n.r.) veți vedea că toți liberalii vor purta banderole la braț alb cu verde, aceste culori fiind semnul de circulație al autostrăzii. Vom avea banderole pentru a arăta susținere și atașament față de luarea decizii construirii autostrăzii Moldova-Transilvania”, a spus Adomniței.

El a precizat că, dacă totuși vor apărea huiduieli la adresa premierului, acestea nu sunt organizate sau pregătite de PNL.

„Dacă mâine cineva va huidui nu este pentru că am pregătit noi acest lucru. Nici nu știm să facem asta. Vom purta doar banderole la braț. În rest, este după cum merită fiecare, iar la Iași se vede că o dată pe an oamenii politici își fac încercarea”, a spus Adomniței.

Autoritățile estimează că la manifestările ce vor avea loc sâmbătă în centrul Iașiului vor asista câteva mii de persoane, atât primarul municipiului, Gheorghe Nichita, cât și șeful CJ Iași, Cristian Adomniței, făcând apel la ieșeni să vină în număr mare la acest eveniment.

La evenimentul de la Iași vor fi prezenți președintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta însoțit de mai mulți miniștri, precum și parlamentari și șefi de instituții.

Cu două zile în urmă, primarul Gheorghe Nichita a făcut un apel către partidele politice să nu politizeze manifestările ce vor fi organizate sâmbătă la Iași, de Ziua Unirii, motivând că trebuie să existe respect față de simbolurile naționale.

Potrivit unor surse din PSD Iași, există temeri că premierul Victor Ponta ar putea fi huiduit în Piața Unirii din Iași.

De altfel, un membru al PSD Iași, Ionuț Ștefanovici, l-a sfătuit pe Victor Ponta să nu vină la Iași, de Ziua Unirii, pentru a nu fi fluierat.

Ștefanovici a spus că «fluierăturile de Iași cântăresc foarte greu în cariera unui politician», el amintind de ceea ce s-a petrecut pe 24 ianuarie 2011 în Piața Unirii din Iași, când fostul președinte Traian Băsescu a fost huiduit copios, inclusiv în momentul în care s-a intonat imnul de stat sau când au fost depuse coroane de flori.

Deputatul PNL Costel Alexe declara, în urmă cu o săptămână, că premierul Victor Ponta nu ar trebui să vină la Iași, de ziua Unirii, motivând că Guvernul a condamnat regiunea de nord-est la sărăcie, prin blocarea construcției autostrăzii Moldova – Transilvania.

Florin Ghețău, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Fără el, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Ziua în care s-a născut un...