DNA cere arestarea unui deputat PMP pentru trafic de influență

Redactor:
Cristina Andrei
DNA cere arestarea unui deputat PMP pentru trafic de influență
Procurorii DNA cer Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și a arestării preventive a deputatului PMP Adrian Gurzău, acesta fiind acuzat de trafic de influență în dosarul în care a fost reținută Angela Toncescu, fost președinte al Consiliului de Administrație al S.C Carpatica Asig.
Procurii anticorupție arată că „în perioada 8 aprilie 2015 – 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru și începând cu data de 2 iulie 2015, președinte al Consiliului de Administrație al S.C. CARPATICA ASIG SA, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României și administrator în fapt al unei firme, care a și acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator și S.C. CARPATICA ASIG SA, în calitate de beneficiar”. 
 
Contractul a fost încheiat pentru furnizarea de către firma controlată de deputat a unor servicii specializate de relații cu clienții, info-line, contact center vânzare și marketing pe o durată de cel puțin cinci ani, iar valoarea acestuia a fost stabilită, pentru primele trei luni, la suma de 10.000 de euro plătită de S.C. CARPATICA ASIG SA lunar, urmând ca pentru următoarele 60 de luni, valoarea contractului să fie de 4.000 de euro plus TVA în fiecare lună.
 
„Așadar, valoarea totală a contractului pe perioada preconizată este de 270.000 de euro+TVA. Contractul încheiat a fost păgubos pentru CARPATICA ASIG SA, în contextul în care, la momentul încheierii, societatea de asigurări avea un departament compus din patru angajați ai societății, care desfășurau activități similare, la costuri mult mai scăzute”, mai arată procurorii. 
 
În schimbul contractului respectiv, din aprilie 2015 și până în martie 2016, Gurzău a susținut că își exercită influența pe care o avea asupra unor membri din conducerea A.S.F, astfel încât să fie influențat votul din Consiliul A.S.F. pentru urgentarea procedurii de avizare a Angelei Toncescu în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al S.C. CARPATICA ASIG SA și pentru ca aceasta să nu fie sancționată pentru nereguli constatate în activitatea anterioară.
 
„Totodată, deputatul Gurzău Adrian, prevalându-se de calitatea de demnitar și de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, corupției și pentru petiții din Camera Deputaților, și-a traficat influența asupra unor membri din conducerea A.S.F, astfel încât membrii Consiliului A.S.F. să aprobe prelungirea perioadei de redresare pe bază de plan a S.C. CARPATICA ASIG S.A., deși prin adresa Direcției de supraveghere și control – Sectorul asigurări-reasigurări din 14.07.2015, se propusese Consiliului A.S.F. constatarea stării de insolvență a S.C. CARPATICA ASIG S.A”, se mai arată în comunicatul DNA. 
 
În același dosar a fost reținută și Angela Toncescu, președintele Consiliului de Administrație al Carpatica Asigurări și fostă șefă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (precursoarea ASF), pentru cumpărare de influență. În dosar a mai fost reținut omul de afaceri Dan Hosu, soțul procurorului Giorgiana Hosu, fosta adjunctă a DIICOT, care deține și o firmă de asigurări. Cătălin Marian Cataramă, șeful Serviciului de Combatere a Traficului cu Migranți din Poliția Română a fost pus sub control judiciar în acest dosar. Toncescu este acuzată că, pentru a-și obține poziția la Carpatica Asig și pentru a promova interesele acestei companii la nivelul ASF, a apelat la ceilalți inculpați care la rândul lor să-și exercite influența asupra unor membri ASF. În schimb, cei care au ajutat-o pe Toncescu ar fi primit de la Carpatica indemnizații lunare, mascate prin contracte păguboase cu firmele lor de asigurări, care s-au ridicat și la 480.000 de euro, fără TVA. Soțul fostei adjuncte a DIICOT, fost șef al Serviciului de Combatere a Traficului de Migranți, este acuzat de asemenea că obținea informații despre persoane decedate de la prietenul său din Poliția Română, actualul șef al Serviciului respectiv, apoi încheia înțelegeri cu urmașii decedaților, obținând procente semnificative din despăgubirile acordate de companiile de asigurări.
BOMBĂ! I-a oferit 500 de euro pentru o oră de amor. Este soţie de fotbalist...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Fabuloasă vizită a lui Michael Jackson, din 1999, la echipa patronată de fostul „socru” al...
Restricţii pe litoral de 1 Mai. Până la ce oră vor avea voie turiştii să...
Ucraina cere sprijinul NATO contra Rusiei. Kievul evocă angajamentul summitului de la Bucureşti
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Ce moștenire a lăsat Prințul Philip. Averea uriașă pe care a avut-o
Mesajul uluitor lăsat de un bărbat pe un site pentru adulți după ce și-a găsit...
Cozmin Gușă, în această seară, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”: „Adrian Năstase m-a...
Reacțiile adverse după vaccinare înseamnă că dezvolți mai mulți anticorpi. Ce se întâmplă cu cei...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care majoritatea românilor îl mănâncă în...
Inchide