Dragnea anunță un „mare miting” al PSD pentru susținerea familiei tradiționale. UPDATE

Redactor:
Clarice Dinu
Dragnea anunță un „mare miting” al PSD pentru susținerea familiei tradiționale. UPDATE
PSD se mobilizează pentru organizarea unui miting pentru familia tradițională. Anunțul a fost făcut de liderul partidului, Liviu Dragnea, la finalul ședinței Comitetului Executiv.

„Cea mai importantă decizie este cea legată de propunerea făcută colegilor mei este de a face un mare miting pentru susținerea familiei tradiționale”, a spus liderul PSD. 

Anunțul vine după ce înaintea CEx premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu președintele Liviu Dragnea, cu puțin timp înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD, printre subiecte discutate fiind și posibilitatea organizării, în luna mai, a unui miting de susținere a Guvernului și a programului de guvernare. Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că președintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis liderilor din teritoriu că ar dori ca 1 milion de oameni să iasă în stradă pentru a susține măsurile din programul de guvernare.

În avans, șeful PSD, Liviu Dragnea a declarat că este mulțumit de activitatea Guvernului și a infirmat probabilitatea unei remanieri. Totuși, întrebat despre această posibilitate pe termen lung, având în vedere că în presă se discută despre astfel de amenințări, Dragnea a spus: „Păi normal. Sunt niște prieteni de-ai noștri care în fiecare săptămână trebuie să inventeze ceva, dar nu există (discuții despre remaniere – n.r.). Probabil că în următorii 10 ani vor fi niște remanieri, dar din câte știu eu, în perioada imediat următoare, nu”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, pe 11 aprilie, că până la acest moment nu s-a discutat despre o remaniere guvernamentală, fiind „prea devreme” pentru o astfel de acțiune. „Nu, nu s-a vorbit despre o remaniere. Este adevărat ca unii dintre miniștri merg cu viteza întâi, altii merg cu viteza a doua. Pana in acest moment nu s-a discutat despre nicio remaniere. Cred că este devreme sa vorbim despre acest lucru, avem două luni de când suntem la guvernare”,a afirmat Dăncilă, la Antena 3.

Vasilica Viorica Dăncilă a spus că a avut discuții cu miniștrii despre „foaia de parcurs” a fiecăruia. „Nu am să dau nume. Ceea ce va pot spune este că am avut discuții cu miniștri, discuții între primul ministru și ministru. Fiecare ministru are o fișă cu programul de guvernare, fiecare trebuie să meargă, o foaie de parcurs. În luna în care trebuie să termine un obiectiv, trebuie să se încadreze în acea foaie de parcurs”, a detaliat premierul.

În spațiul public a apărut infornația că prima remaniere a Executivului va avea loc după sărbătorile pascale, vizați find miniștrii Economiei – Dănuț Andrușcă, Energiei – Anton Anton, Transporturilor – Lucian Șova și Sănătății – Sorina Pintea.

Pe ordinea de zi a discuțiile din ședința CExN al PSD s-ar putea afla și referendumul de modificare a Constituției, o inițiativă cetățenească a Coaliției pentru Familie. „Poziția mea și cred că și a partidului este cea de anul trecut, este neschimbată. Susținem această modificare a Constituției și anume că famila este, căsătoria dintre un bărbat și o femeie este temelia familiei”, a spus Dragnea, completând că propunerea vicepremierului Paul Stănescu care a propus ca referendumul să se desfășoare la sfârșitul lunii mai va fi analizată și „o să ținem cont foarte mult de ce a spus domnul Stănescu”.

Liderii social-democraților au discutat, în ședința Biroul Permanent Național din 26 martie, posibilitatea organizării „referendumului pentru familie” în luna mai a acestui an, anunța atunci vicepreședintele PSD, Paul Stănescu. „Conform graficului va fi referendum pentru familie. (…) Din toate calculele în luna mai ar urma să fie referendumul pentru familie”, a declarat Paul Stănescu, întrebat dacă referendumul va fi organizat în primăvara acestui an.

Inchide