VIDEO | Dragnea: Ionel Arsene a insistat în permanenţă ca Dăncilă să fie premier. Eu o voiam pe Carmen Dan

Publicat: 18/10/2021, 00:46
Actualizat: 18/10/2021, 02:07

Fostul Lider PSD, Liviu Dragnea, întrebat fiind, dacă Viorica Dăncilă ar fi fost aleasă premier de către logodnica sa, Irina Tănase, acesta a precizat că propunerea inițială a fost Carmen Dan, ar doamna Dăncilă a ajuns într-un final pe lista de premieri, la propunerea lui Ionel Arsene, actualul președinte de CJ Neamț.

„Nu. Mă gândeam să nu răspund la întrebarea asta că îmi produce aşa o stare neplăcută. Pot să spun acum pe scurt istoria cum s-a născut ca şi premier doamna Viorica Dăncilă. Eram într-o seară de dinaintea Comitetului Executiv de a doua zi după ce îşi dăduse demisia Mihai Tudose, era mai mulţi colegi şi am rugat să facem o listă scurtă cu nişte potenţiali prim-miniştri. Un coleg a insistat în permanenţă ca pe acea listă să fie trecută şi Viorica Dăncilă, este un om pe care cred că îl cunoaşteţi, domnul Ionel Arsene, acum e preşedinte de Consiliu Judeţean la Neamţ. A insistat într-una. În final, după câteva ore de discuţie, am ajuns toţi la concluzia că a doua zi o să propunem colegilor din Comitetul Executiv Naţional ca şi variantă pe Carmen Dan”, a declarat fostul lider PSD.

El a precizat că în urma discuțiilor din partid, el a luat decizia finală de a o nominaliza pe Viorica Dăncilă în funcția de premier.

„Au plecat toţi şi cu totul întâmplător domnul Ionel Arsene a mai rămas, insistând totuşi să mergem cu Viorica Dăncilă. Sigur că decizia finală de propunere nu a fost a lui, a fost a mea. Ne-am despărţit pe la 3 dimineaţa, la 5 şi ceva m-am trezit şi am tot analizat, în sfârşit, am rămas cu ideea Viorica Dăncilă”, a afirmat Dragnea.

El dezminte informațiile apărute în presă, precum că, logodnica sa, Irina Tănase s-ar fi implicat în orice ale legătura cu sfera politică.

„Nu are nicio legătură Irina Tănase cu asta. Minciunile astea s-au mai spus că ea trimitea mesaje. Cui naiba trimitea mesaje?  (…) Ea nu îmi zicea nimic despre politică deoarece ştia că nu pot lăsa condus de o femeie în politică, de femeia cu care trăiesc”, a precizat Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase