Dragnea, răspuns ironic la propunere CE privind respectarea statului de drept: De ea depinde încălzirea sau răcirea globală

Redactor:
Gabriel Pecheanu
Dragnea, răspuns ironic la propunere CE privind respectarea statului de drept: De ea depinde încălzirea sau răcirea globală
Mai multe pe gandul.info

„Este o discuție care de abia a început. Sigur că pe dumneavoastră doar asta vă interesează, pentru că este problema mondială și de asta depinde încălzirea globală sau răcirea globală”, a spus, ironic, Liviu Dragnea.

El a mai spus că statele care au interes în privința politicii agricole comune și în cel al fondurilor de coeziune trebuie să facă front comun.

„Acolo trebuie să ținem frontul foarte puternic în domeniile care ne interesează foarte mult pe noi, și vorbim de politica agricolă comună, de politica de coeziune – și aici toate statele care pot fi afectate de o diminuare a fondurilor pentru politica de coeziune și pentru agricultură – trebuie să facă front comun, pentru că șansa de a ne continua procesul de diminuare a diferențelor din agricultură de la noi și din vestul Europei trebuie să fie menținută. În ceea ce privește asocierea cu respectarea statului de drept față de fondurile europene, eu n-am nimic împotrivă, dar este o discuție care este la început și vor fi negocieri foarte serioase. În afară de această prevedere sau intenție sunt multe alte prevederi care au început să fie analizate și cu care unele state nu sunt de acord. Sunt state care nu sunt dezavantajate dacă banii pe coeziune sunt mai mici”, a adăugat Liviu Dragnea.

Comisia Europeană (CE) propune un buget UE pentru perioada 2021-2027 care prevede posibilitatea suspendării, reducerii sau restricționării accesului la finanțarea din partea UE în mod proporțional cu natura, gravitatea și amploarea deficiențelor care afectează statul de drept. În ansamblu, Comisia propune un buget pe termen lung de 1 135 de miliarde de euro în credite de angajament (exprimate în prețurile din 2018) pentru perioada 2021-2027, echivalentul a 1,11 % din venitul național brut al UE27 (VNB).

Potrivit Comisiei, „o inovație majoră în cadrul bugetului propus este consolidarea legăturii dintre finanțarea UE și statul de drept. Respectarea statului de drept reprezintă o condiție prealabilă esențială pentru buna gestiune financiară și pentru eficacitatea finanțării din partea UE.” Instituția mai explică faptul că o decizie privind suspendarea, reducerea sau restricționarea finanțării UE ar urma să fie propusă de Comisie Europeană și adoptată de Consiliu European prin vot cu majoritate calificată inversă.

FOTO! Alexandra Becali, mai sexy ca niciodată. Cum a parcat în faţa unui mall fiica...
Doliu uriaş la Steaua! A MURIT. Ce tragedie...
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Românii care așteaptă mărirea de salariu au parte de o surpriză. Ce se întâmplă cu...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Monolitul metalic descoperit în deșertul din Utah a dispărut într-un mod bizar
S-au împăcat, iar asta nu e tot! Este şi însărcinată. Cuplul celebru în toată lumea...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Ce animale sunt în zodiacul chinezesc și ce semnificație are fiecare. Pariu că nu le...
Secretul oamenilor care au fumat ca 'turcii' toată viața, dar au plămâni perfect sănătoși
Sfântul Andrei 2020: Ce NU este bine să faci în această zi sfântă? Aduce MARE...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Diana Munteanu, la un pas de anorexie? Fanii au intrat în panică: ”Ai slăbit foarte...
Inchide