Dragnea și Ghiță anunță că PREIAU PSD

Dragnea și Ghiță anunță că PREIAU PSD
Publicat: 22/10/2014, 14:52

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, miercuri, că dacă va decide să candideze la șefia PSD va face echipă cu Sebastian Ghiță, el spunând că îi asigură pe membrii PSD că, după ce Victor Ponta va deveni președinte, partidul nu va rămâne la „mâna niciunui combinator”.

„Am avut o discuție lungă seara trecută cu domnul Dragnea. Am cântărit bine evenimentele care au avut loc la partid. (…) Pentru că astfel de discuții au apărut în spațiul public, înpreună cu domnul Dragnea, am hotărât că, după ce Victor Ponta va ajunge președintele României, la Congresul partidului, ce va avea loc foarte rapid, ne vom depune candidatura. Domnul Dragnea ca președinte al partidului, eu la funcția de președinte executiv”, a spus deputatul PSD la România TV.

Întrebat dacă anunțul nu contravine deciziei luate de conducerea PSD în urmă cu câteva luni la Orăștie, ca discuțiile despre succesiunea lui Victor Ponta în partid să aibă loc doar după alegerile prezidențiale, Sebastian Ghiță a spus că decizia nu a fost respectată de alți lideri ai PSD.

„Toți am respectat decizia de la Orăștie până când am văzut-o nerespectată de alți colegi din partid. Din moment ce acest subiect a fost clasat ieri (marți – n.r.), am considerat că decizia de la Orăștie este deschisă în fața tuturor membrilor de partid. (…) N-are sens să facem pe măicuțele. S-ar putea să candideze Viorel Hrebenciuc cu Dan Șova, să facă dânșii tandem”, a declarat Sebastian Ghiță adăugând că anunțul făcut de el nu va dăuna campaniei electorale a lui Victor Ponta.

„Cred că ne va ajuta în campanie, pentru că spunem oamenilor că ne vom vedea în continuare de treabă”, a spus Ghiță.

El a admis totuși că a mai avut discuții în partid legate de o candidatură a sa la o funcție importantă de conducere în partid.

„Această discuție am avut-o cu colegii de la Prahova care, împreună cu președintele și parlamentarii de acolo, au hotărât că, atunci când va veni momentul, eu voi fi propus pentru a candida la funcția de președinte executiv, după cum sunt convins că și organizația de la Teleorman îl va susține pentru funcția de președinte al PSD”, a declarat Sebastian Ghiță.

Acesta a negat că acordul dintre el și Liviu Dragnea ar viza și funcții din viitorul Guvern, inclusiv cea de prim-ministru.

„Președintele Victor Ponta a spus foarte clar și a cerut un vot partidului să numească un prim-ministru care să nu vină de la PSD. Nu a spus însă că va numi pe cineva de la PLR sau UNPR (…) Această decizie este aleasă de dânsul, o decizie prin care își pune încrederea într-o persoană, încredere pe care, la rândul său, o primește de la electorat”, a spus deputatul PSD.

Cât despre posiblitatea refacerii USL după alegerile prezidențiale, Ghiță a spus că este o variantă de luat în calcul împreună cu cei din PLR, chiar dacă alianța dintre cele două partide ar putea avea un alt nume.

„Depinde și de partenerii noștri liberali. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu s-a structurat foarte rapid și sunt parteneri viabili și în Parlament și în campanie”, a apreciat Sebastian Ghiță.

Sebastian Ghiță a precizat că pentru funcția de secretar general își va depune canddiatura Andrei Dolineaschi, cel care deține și în prezent această calitate.

Totodată, funcția de președinte executiv al PSD este ocupată în acest moment de Liviu Dragnea.

Suspendat din PSD țintește să fie numărul doi în partid

Sebastian Ghiță a fost ieri suspendat din PSD, președintele partidului motivând că a ales această soluție deoarece deputatul PSD a cerut suspendarea din partid a lui Viorel Hrebenciuc și a lui Dan Șova fără să aibă acceptul conducerii partidului.

Marian Vanghelie s-a plâns în ședința PSD că s-a săturat să fie urmărit de oamenii lui Sebastian Ghiță.

Ponta ia primul cuvântul. „Nu mai putem continua așa”, le spune premierul de la bun început potrivit unor surse participante la ședința BPN a PSD. „Eu mă feresc să fac pași greșiți și apar problemele acestea”, se plânge premierul în fața colegilor, spunându-le că este zilnic atacat, dar nu poate face față și problemelor create din interiorul partidului. Imaginea premierului, care este și prezidențiabilul PSD este în centrul discuțiilor. Principalii vizați Marian Vanghelie și Dan Șova, acuzați că prin acțiunile lor au vulnerabilizat candidatura lui Ponta la prezidențiale.

Vanghelie face un pas în spate. „Și-a cerut scuze, a spus că îi pare rău că a asociat numele premierului cu cel al lui Sebastian Ghiță”, au declarat pentru gândul mai mulți vicepreședinți PSD. „Nu mai suport să fiu urmărit de Ghiță”, a răbufnit Vanghelie în interiorul partidului. Nu toți sunt convinși că are dreptate și că este o victimă a lui Sebastian Ghiță, dar puțini intervin în discuție. Afară, după ședință, Vanghelie îl mai avertizează o dată pe Sebastian Ghiță că știe că el îl urmărește și că va mai exista viață și după alegerile prezidențiale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ