Drapelul județului Covasna, scos din sala unde a avut loc ceremonia de învestire a noului prefect. „A fost ultima dispoziție a fostului prefect”

Drapelul județului Covasna, scos din sala unde a avut loc ceremonia de învestire a noului prefect. A fost ultima dispoziție a fostului prefect
Publicat: 02/02/2013, 14:22

Drapelul județului Covasna a fost scos, sâmbătă, din sala de ședință comună a Consiliului Județean și Prefecturii Covasna, unde a avut loc ceremonia de învestire în funcție a noului prefect Dumitru Marinescu, șeful CJ, Tamas Sandor, spunând că aceasta a fost „ultima dispoziție” a fostului prefect.

Noul prefect al județului Covasna, Dumitru Marinescu, fost primar al comunei Vâlcele, a fost învestit, sâmbătă, în funcție, în prezența ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niță, a directorilor instituțiilor deconcentrate și a primarilor, în timp ce din partea Consiliului Județean Covasna au participat la eveniment cei doi vicepreședinți, Henning László-János și Nagy József, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În cadrul ceremoniei de învestire, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, a dat citire ordinului de numire a fostului prefect de Covasna Codrin Munteanu în funcția de secretar general al Ministerului Apărării și celui de numire a noului prefect, Dumitru Marinescu, care a depus apoi jurământul.

Pentru ceremonia de învestire a noului prefect, drapelul județului Covasna a fost scos din sala de ședință comună a Consiliului Județean și Prefecturii.

Noul prefect Dumitru Marinescu a declarat după ceremonie că steagul nu a fost îndepărtat din dispoziția sa și că la un astfel de eveniment trebuie expus drapelul României.

Întrebat despre afirmația președintelui CJ Covasna, Tamas Sandor, care își exprimase speranța că noul prefect va ține cont de sensibilitățile comunității secuiești, Marinescu a spus că va iniția discuții în acest sens.

„Categoric da, voi ține cont și urmează să am discuții cu conducerea Consiliului Județean și atunci vom stabili tot ce ține de sensibilități și ce trebuie să facem noi, dar și ei”, a spus Marinescu.

Totodată, Marinescu a afirmat că legea nu se negociază și că una dintre prioritățile sale este „să fie liniște” în județ.
„Sunt născut aici, cunosc sensibilitățile, problemele zonei, dar în primul rând trebuie să ne gândim la dezvoltarea județului. Legea însă nu poate fi negociată, ci respectată. Este nevoie de un dialog cu administrațiile publice locale, dialogul poate detensiona multe lucruri”, a spus el.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că speră că îndepărtarea steagului județului din sala de ședință „a fost ultima dispoziție” a fostului prefect Codrin Munteanu.

„Sperăm că aceasta a fost ultima dispoziție a acestuia în calitate de prefect. Sunt convins că el stă în spatele acestei decizii”, a spus Tamas.

Pe de altă parte, Tamas a afirmat că a discutat cu noul prefect al județului, Dumitru Marinescu, convenind că vor sta în scurt timp la masa discuțiilor pentru a stabili noi relații interinstituționale între Prefectură și Consiliul Județean.

„Aceste relații interinstituționale se bazează pe două paliere, respectiv pe problemele interetnice, sensibilitățile comunității secuiești, și pe dezvoltarea județului și a localităților”, a afirmat Tamas Sandor.

Dumitru Marinescu, de profesie inginer, a fost timp de trei mandate primarul comunei Vâlcele. El a absolvit Institutul Național de Administrație, iar în ultimele luni a ocupat funcția de director adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Covasna.

Codrin Munteanu a fost trecut, miercuri, din postul de prefect al județului Covasna în cel de secretar general al Ministerului Apărării, postul de prefect fiind preluat de către Dumitru Marinescu, fost primar al comunei Vâlcele, susținut de PSD.

Presa locală a relatat că, după decizia de a acoperi un panou cu Ținutului Secuiesc din fața Prefecturii cu steagul național al României, cu ocazia Zilei Unirii din 24 ianuarie, Munteanu va fi schimbat din postul de prefect, pentru a „detensiona” situația din Covasna și a pune capăt conflictului dintre liderii UDMR.

În noiembrie 2012, Tribunalul Covasna a respins acțiunea prefectului Codrin Munteanu care atacase în contencios administrativ hotărârea Consiliului Județean prin care a fost aprobat steagul județului.

Prefectul de Covasna, Codrin Munteanu, declara, în iunie, într-o conferință de presă, că a atacat în contencios hotărârile Consiliului Județean Covasna și Consiliului Local Covasna prin care au fost aprobate steagul județului, respectiv cel al orașului Covasna, pe motiv că singurul simbol al unității administrativ-teritoriale care poate fi aprobat este stema.
În martie 2008, Consiliul Județean Covasna a adoptat o hotărâre privind includerea în statutul județului a unor însemne specifice: stema, drapelul și fanionul județului Covasna, care să fie utilizate, în condițiile legii, cu prilejul unor manifestări de interes local, în acțiuni protocolare sau festive, alături de drapelul național.

Culorile drapelului și ale fanionului sunt bazate pe combinația coloristică a stemei județului, aprobată prin hotărâre de guvern, și anume albastru și auriu.

Kiss Edit, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului