„DUPĂ 20 DE ANI”. LISTA de prezidențiabili a Elenei Udrea. „Mă simt în stare să conduc un guvern”

DUPĂ 20 DE ANI. LISTA de prezidențiabili a Elenei Udrea. Mă simt în stare să conduc un guvern
Publicat: 17/03/2013, 16:50
Actualizat: 14/07/2016, 11:56

Doi foști premieri, doi foști miniștri și un fost primar al capitalei sunt pe lista de prezidențiabili ai Elenei Udrea care ea însăși se consideră potrivită pentru funcția de premier, cel puțin în comparație cu Victor Ponta pe care îl vede rivalul său nu doar acum, dar și în perspectivă. Invitată la emisiunea „După 20 de ani”, difuzată duminică la ProTv, deputata PDL, intrată în lupta pentru șefia partidului împotriva actualului lider Vasile Blaga, a susținut că are energia de a inversa trendul descrescător pe care au intrat democrat-liberalii astfel încât PDL să obțină un scor în jur de 20 la sută la europarlamentarele de anul viitor și să facă o figură bună la prezidențiale. Udrea a susținut că nu vizează o candidatură pentru Cotroceni, dar a identificat mai multe nume care și-ar putea asuma statutul de prezidențiabil al PDL.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a fost invitat de realizatorii emisiunii „După 20 de ani” să participe la dezbatere alături de contracandidata sa la șefia partidului, însă acesta a declinat invitația invocând programul încărcat de deplasările în țară.

Prezidențiabilul PDL

„Nu voi candida la Președinție. (…) Va fi obligația noii conduceri, obligația mea, să vin cu cel mai credibil candidat al eșicherului politic de centru-dreapta cu care să putem să câștigăm alegerile, susținut de formațiunile de centru-dreapta. Sunt mai multe nume pe care le am în vedere și pe care vi le pot spune. Sunt fie oameni din partid, fie din afara partidului, m-aș bucura să apară și alte posibilități. Aș începe cu un candidat care este în partid și care este într-o recuperare de imagine în forță, și este vorba de Emil Boc(fost premier – nr), care a câștigat Primăria Clujului și recuperează imaginea după guvernarea pe care a condus-o. Mihai Răzvan Ungureanu(fost premier – nr) ar putea fi un candidat, Cătălin Predoiu(fost ministru al Justiției – nr) ar putea fi un alt candidat, Cristi Diaconescu(fost ministru al Justiției și Externelor, în prezent consilier prezidențial – nr) ar putea fi un alt candidat, Adriean Videanu(fost primar al Capitalei-nr) ar putea fi un alt candidat”, a spus Elena Udrea, care a admis că o discuție concretă în acest sens nu a avut loc deocamdată.

„O discuție ca aceasta se face și după ce partidul își găsește drumul pentru că în acest moment, dacă nu poți să pui în spatele oricărui candidat ai avea un vehicul politic puternic, poți să mergi în alegeri cu oricine, nu vei avea mare succes”, a precizat ea.

Ponta, prezidențiabil PSD, Tăriceanu-PNL

Dacă deocamdată se află în căutarea prezidențiabilului PDL, Elena Udrea se declară convinsă în privința contracandidaților acestuia la alegerile din 2014. Deputata democrat-liberală crede că USL se va rupe, iar PSD și PNL vor intra în cursa pentru Cotroceni cu Victor Ponta, respectiv Călin Popescu Tăriceanu.

„USL va avea doi candidați. Unul va fi Victor Ponta, din partea PSD, iar cei de la PNL probabil vor veni cu Tăriceanu. Dacă USL se va rupe și se va rupe în mod inevitabil pentru că vin alegerile europarlamentare și prezidențiale și vor candida separat, atunci nici domnul Antonescu nu mai rămâne în fruntea PNL pentru că dânsul este într-o scădere de popularitate accelerată după evenimentele de astă vară și după ce a reușit să demonstreze incapacitatea de a fi un lider cu adevărat european și un lider care să arate că știe ce înseamnă principiile democrației. Când nu va mai avea pâinea și cuțitul, cum are astăzi posibilitatea să împartă funcții, propriul partid va veni cu un candidat la președinție mai bun decât domnul Antonescu”, și-a explicat teoria Elena Udrea.

Cât privește planurile sale, dincolo de șefia partidului pe care speră să o câștige în fața lui Vasile Blaga, Elena Udrea spune că se simte în stare să conducă chiar și un guvern.

„Da, în mod cert da (mă simt în stare să conduc un guvern-nr), nu numai prin propria mea experiență de ministru care a avut cea mai bună absorbție a fondurilor europene, care a semnat peste 6.000 de proiecte cu finanțare de fonduri europene sau de la buget de pe urma cărora se construiește în această țară cât nu s-a construit în 20 de ani, ci și prin comparație cu actualul prim-ministru”, a spus ea, care l-a identificat pe Victor Ponta drept rivalul său politic pentru mulți ani de acum încolo.

„Dacă destinul PDL stă în pantofii Elenei Udrea, sunt gata să merg în teniși”

Elena Udrea a pledat, totodată, pentru parteneriatul Traian Băsescu-PDL, partid din care a susținut că nu va pleca chiar dacă ar pierde cursa pentru șefia formațiunii. Întrebată dacă este normală implicarea șefului statului în campania internă din PDL, deputata a spus că șefului statului îi pasă de ce se întâmplă în partid, intervențiile sale fiind nu atât în favoarea sa, ci mai degrabă pentru a exprima neîncrederea în capacitatea lui Vasile Blaga de a fi la frâiele pedeliștilor.

„De fiecare dată a susținut celălalt candidat. Arată neîncrederea președintelui în Vasile Blaga de a fi președintele PDL”, a spus Udrea care nu s-a arătat deranjată de observațiile prezidențiale la adresa sa. „Dacă destinul PDL stă în pantofii Elenei Udrea, sunt gata să merg în teniși”, a comentat ea.

Tot când vine vorba de partid, Elena Udrea a recunoscut că a făcut o eroare în vara anului trecut când nu a candidat la primăria Capitalei, optând pentru varianta Silviu Prigoană care era cel mai bine cotat în sondaje.

„Probabil cea mai bună soluție ar fi fost să candidez eu însămi. Dacă ar fi să o iau de la capăt acesta este singurul lucru pe care l-aș schimba în cariera mea. Aș candida eu la Primăria Capitalei împotriva lui Sorin Oprescu și în mod cert altul ar fi scorul pentru că lucrul ăsta s-a văzut la alegerile parlamentare”, a apus Udrea, excluzând însă o candidatură la localele din 2016. „Cred că în 2016 ar putea candida din nou Adriean Videanu”, a precizat ea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?