După încă o amânare a legii privind statutul Casei Regale, Dragnea anunță ce soluție se negociază. „Discuțiile vor fi finalizate în aceste zile”

După încă o amânare a legii privind statutul Casei Regale, Dragnea anunță ce soluție se negociază. „Discuțiile vor fi finalizate în aceste zile
Publicat: 06/02/2018, 13:38

Întrebat de ce a fost amânat din nou, la comisii, proiectul de lege privind Statutul Casei Regale, Dragnea a răspuns: „Pentru că se poartă discuții care vor fi finalizate în aceste zile cu reprezentanții Casei Regale pentru a se găsi care este forma în primul rând constituțională și în al doilea rând firească în care poate fi adoptată această lege”.

„Nu e vorba de legea în sine, e vorba de dacă sau nu se înființează prin lege o instituție care să fie numită Casa Regală”, a subliniat Dragnea.

Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” a precizat că va percepe o sumă lunară Familiei Regale pentru Palatul Elisabeta după finalizarea unui raport de evaluare, urmând ca acești bani să fie plătiți până când Guvernul va stabili care este statutul Casei Regale.

„Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” sprijină și înțelege necesitatea continuării activității Casei Regale în interes public, motiv pentru care va percepe, până la stabilirea de către Guvernul sau Parlamentul României a statutului Casei Regale, o sumă lunară, stabilită prin raport de evaluare, cu mențiunea că aceasta nu poate fi interpretată drept o prelungire tacită a locațiunii”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către RA-APPS, remis MEDIAFAX.

Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat a menționat că raportul de evaluare va fi finalizat în cursul săptămânii viitoare, iar suma lunară va fi stabilită în conformitate cu prețul de piață.

Reprezentanții Casei Regale au precizat, pentru MEDIAFAX, săptămâna trecută, că Familia Regală rămâne la Palatul Elisabeta și după data de 5 februarie, când ar fi urmat să elibereze imobilul, în schimbul unei chirii lunare.

„În prezent, sunt în curs discuții între Casa Majestății Sale și RA-APPS privind situația Palatului Elisabeta. Pe durata acestor discuții, Familia Regală va continua activitățile publice la Palatul Elisabeta și va plăti o sumă lunară reprezentând contravaloarea folosinței imobilului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Ghinea, consilier la Casa Regală.

Potrivit legii, după moartea Regelui Mihai I, moștenitorii săi aveau la dispoziție 60 de zile pentru a elibera Palatul Elisabeta, imobil care fusese oferit Regelui ca locuință de protocol în timpul vieții.

Pe 20 ianuarie, Andrew Popper, Șef al Casei Regale, susținea că legea privind Casa Regală trebuie adoptată de Parlament, menționând că Familia Regală are discuții cu Guvernul privind găsirea unei soluții intermediare privind Palatul Elisabeta. Popper a precizat că au fost discuții și cu partidele politice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase