După PSD, și PNL vrea o femeie la Primăria Capitalei: analizăm săptămâna viitoare sondajul intern

După PSD, și PNL vrea o femeie la Primăria Capitalei: analizăm săptămâna viitoare sondajul intern
Publicat: 02/12/2015, 23:58

„Sondajul este finalizat, va fi o discuție pe baza acestui sondaj foarte curând, săptămâna viitoare, o analiză, o interpretare și vom decide atunci. Dacă concluzia va fi că merită să mai testăm și alte persoane din cadrul partidului sau din afara partidului, nu vom avea niciun fel de ezitare să o propun”, a declarat copreședintele PNL Alina Gorghiu, într-o emisiune la B1 TV.

Copreședintele PNL a afirmat că s-a avasat propunerea ca din componența comisiei care va analiza candidaturile pentru alegerile locale să facă parte și un ONG de la nivel județean și central.

„S-a avansat, astăzi, o propunere ca în componența acelei comisii să intre și o structură ONG-istă de la nivel județean și la nivel central. Vom vedea în ce direcție ne orientăm și cum se va face această documentare și analiză”, a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a infirmat posibilitatea ca PNL să îl susțină pe Cătălin Predoiu în cursa pentru Primăria Capitalei, afirmând că acesta nu și-a exprimat intenția de a candida. „Cătălin Predoiu nu și-a manifestat intenția de a candida la Primăria Capitalei. (…) Nu este pe vrute, este pe câștigate. Eu îl apreciez foarte mult pe Cătălin Predoiu, dar ce vreau eu s-ar putea să nu corespundă cu opțiunile electoratului”, a spus copreședintele PNL.

Alina Gorghiu a mai spus că, personal, ar vrea o femeie la primăria Capitalei. „Eu aș vrea, de exemplu, o femeie la primăria Capitalei. Mi-aș dori foarte tare să văd că principiul reprezentativității în politică este respectat”, a spus Gorghiu.

Copreședintele PNL a mai afirmat că este de nejustificat un procent de 11% femei în Parlamentul României, în condițiile în care teme precum educația, sănătatea, violența domestică sunt „prost legiferate tocmai pentru că oameni care știu acest subiect – femeile – care teoretic ar reprezenta 52% din electorat” nu fac parte din Parlament.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, că senatorul și vicepreședintele partidului Gabriela Firea poate fi „o variantă foarte bună” pentru Primăria Generală a Capitalei, însă social-democrații nu au luat, până în acest moment, o decizie.

Prezent într-o emisiune la postul România TV, Liviu Dragnea a fost întrebat dacă Gabriela Firea este propunerea PSD pentru o candidatură la Primăria Capitalei, liderul social-democrat răspunzând că „încă nu”. „Dar Gabi Firea poate fi o variantă foarte bună”, a completat președintele PSD.

În PNL, unul dintre puținii candidați femei care și-au anunțat clar intenția de a intra în competiție este Diana Tușa, fost deputat PNL, care vizează Primăria Sectorului 1.

În presă a fost vehiculat și numele Alinei Gorghiu pentru o candidatură la Primăria Generală a Muncipiului București, însă copreședintele PNL a declarat, în luna septembrie, că nu va face acest pas.

Pe de altă parte, în rândul liberalilor, europarlamentarul PNL Cristian Bușoi anunțat, în luna iulie, că se va înscrie în competiția internă a PNL pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, spunând că își dorește să propună „politici publice după modelul oferit României de președintele Klaus Iohannis”. Un alt nume vehiculat în interiorul partidului a fost cel al vicepreședintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, lăudat inclusiv de Alina Gorghiu, care îl considera o variantă bună pentru primăria Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Supărat că i-au prins mama drogată la volan, un tânăr a vrut să se răzbune...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Jennifer Lopez și Ben Affleck în pragul divorțului? Actorul s-ar fi mutat deja din vila...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Doliu național! S-a stins marele ANTRENOR al României. Legendă a sportului mondial
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
(P) 8 Sfaturi pentru achiziţionarea primului tău apartament
×