Ea ar putea fi prima femeie președinte în România. Avertismentul lui Băsescu pentru Iohannis

Ea ar putea fi prima femeie președinte în România. Avertismentul lui Băsescu pentru Iohannis
Publicat: 25/03/2017, 09:03

„Dacă deja este trecută în categoria politicienilor de viitor înseamnă că cei de la Le monde au făcut o analiză consistentă a atitudinilor dânsei și au înțeles că are abordări de om politic nu de procuror. (…) Pentru funcția pe care o îndeplinește este un semnal foarte prost, pentru că arată că așa se vede (…) Este clar că este un politician de viitor doamna Kovesi, cu condiția să nu se constate încălcări ale legii în activitatea dânsei”, a declarat președintele PMP, Traian Băsescu, la B1 TV, solicitat să comenteze un articol publicat de Le Monde, în care Laura Codruța Kovesi apare într-un top pe locul patru drept „un lider politic, un lider al viitorului UE”.

Traian Băsescu a afirmat că Laura Codruța Kovesi ar fi o variantă competitivă pentru Klaus Iohannis, la alegerile prezidențiale din anul 2019.

„Poate fi de ce nu? Oricine se înscrie într-o cursă are șansa lui. Acum îmi este greu să evaluez cum va fi, în 2019, bătălia pentru președinție. Este clar, însă, în acest moment că în afară de Iohannis nu există nici un alt competitor. Uitați-vă în toate partidele și spuneți-mi dacă este vreun politician care să aibă dimensiunea care să îi dea șanse să câștige. Doamna Kovesi ar fi o variantă competitivă pentru Iohannis”, a spus Traian Băsescu, întrebat dacă Kovesi ar putea fi interesată în anul 2019 să candideze la președinție.

Băsescu a precizat că președintele PSD, Liviu Dragnea, nu ar avea nicio șansă să câștige bătălia pentru Cotroceni, în anul 2019.

„PSD nu are candidat, ca de obicei, după Adrian Năstase care a fost ultima dată când au avut un candidat solid. Este târziu. Oameni politici care să poată câștiga președinția nu se nasc într-un an. Nu pot fi construiți într-un an. Pe când doamna Kovesi are o continuitate în funcție”, a mai spus liderul PMP.

Întrebat dacă ar vedea-o pe Laura Codruța Kovesi într-o structură europeană, Băsescu a răspuns că șefa DNA „vorbește numai limba maternă și nu ai cum să faci carieră în UE nevorbind măcar o limbă străină”.

Băsescu a mai spus că ar vedea-o pe șefa DNA ocupând o funcție în procuratură, afirmând că „nu a fost născută să fie numai șefă”.

„Îi ajung și ei anii de conducere să se mai odihnească. Oricum revocată sau nu, mai are un an și jumătate și își termină mandatul. Nu cred că a fost născută să fie numai șefă”, a răspuns Băsescu, întrebat dacă actuala șefă a DNA va fi un procuror simplu sau va conduce un parchet.

Cât privește revocarea Laurei Codruța Kovesi, liderul PMP a spus că președintele Iohannis „nu are scăpare”.

„Eu oricum aș considera raportul Ministerului Justiției facultativ pentru că mă obligă Constituția la reacție. (…) Președintele are o mare problemă care decurge din articolul 80 indiferent ce raport face Toader. Din decizia CCR constatăm că președintele nu are scăpare. Nu se poate ascunde sub preș. Nu zice nici ministrul Justiției, nici altcineva. În Constituție scrie președintele.

Eu oricum aș considera raportul Ministerului Justiției facultativ pentru că mă obligă Constituția la reacție”, a spus Traian Băsescu.

Acesta a mai spus că menținerea șefei DNA la conducerea instituției, după decizia CCR în cazul OUG 13, creează un precedent.

„În cazul săvârșirii unor fapte grave prin care încalcă Constituția președintele României poate fi suspendat, este articolul 95. (…) Ce facem de la președinte în jos? Băgăm gunoiul sub preș? Care este precedentul pe care îl creăm? Dacă ținem la statul acesta trebuie să înțelegem că nu numele sunt importante, ci instituțiile. Eu fac abstracție în abordarea mea de numele Augustin Lazăr sau Laura Kodruța Kovesi.(…) Nu aș fi tolerat așa ceva”, a mai spus Traian Băsescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Creierul uman, mai mare la generațiile tinere. Riscurile de demență scad considerabil
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului