Economistul Ion Mînzînă, candidat PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș: ”Dacă nu ne gândim la viitorul copiilor din județul nostru, înseamnă că degeaba stăm în funcțiile pe care le deținem efemer”

Publicat: 11/09/2020, 13:50
Actualizat: 11/09/2020, 13:55

Fanii echipei de fotbal FC Argeș au asistat, ieri, la un eveniment de amploare, fiindu-le prezentate noile tricouri ale echipe iubite și a noului autocar inscripționat cu însemnele acestui club de tradiție în fotbalul din România.

Evenimentul s-a bucurat de participarea unor personalități din județ, dar și unor foști sportivi ai clubului, însă a fost prezentă și Gica Dobrin, soția celebrului fotbalist din Trivale, Nicolae Dobrin.

Alături de Cristian Gentea – candidatul PSD la funcția de primar al Piteștiului, cel care i-a mulțumit public doamnei Gica Dobrin pentru că a acceptat ca tricourile echipei să fie inscripționate cu chipul ”legendei din Trivale” – s-a aflat și Ion Mînzînă, candidatul propus de PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș.

Ion Mînzînă: ”Este clar că patru ani de zile trebuie să gândim o construcție pentru viitor”

Întrebat ce ar aduce în plus dacă ar câștiga funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș, economistul Ion Mînzînă, candidat PSD, a declarat, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, că, în primul rând, ”trebuie să știm de unde am plecat în 2016”.

”Trebuie să știm, în primul rând, de unde am plecat în 2016. Sunt parte a echipei care a adus în județul Argeș, din fonduri europene și din proiecte guvernamentale, peste 240 de milioane de euro, 124 milioane de euro în infrastructură rutieră și investiții – perioada 2016-2020 -, 50 de milioane de euro investiți în infrastructură sanitară și peste 10 milioane de euro în învățământ. Acestea sunt datele de la care plecăm. Prioritatea noastră numărul 1 în următorii patru ani este legată de infrastructura rutieră, de accesarea de noi fonduri europene, din dorința de a crea un confort cetățenilor județului Argeș. Județul are 1.200 de kilometri de drumuri județene, cu circa 400 mai mult decât media națională, este clar că patru ani de zile trebuie să gândim o construcție pentru viitor. Dezvoltarea județului este strâns legată de această infrastructură”, spune Ion Mînzînă.

”Tot timpul am pus pe primul plan sănătatea oamenilor, așa vom face și de aici încolo”

Economistul Ion Mînzînă își propune ca toate proiectele legate de sănătate, în județul Argeș, să fie duse la bun sfârșit, cu atât mai mult în contextul crizei medicale fără precedent induse de noul coronavirus.

Sănătatea oamenilor trebuie să fie pusă pe primul loc, momentul fiind unul ”delicat”. Pe de altă parte, nu trebuie abordată superficial infrastructura școlară, existând demersuri permanente pentru ca ”toate școlile din județul Argeș să aibă investiții în ceea ce privește apă curentă, toalete în interiorul școlilor și reparații capitale”.

”Ne propunem să ducem la bun sfârșit toate proiectele legate de sănătate în județul Argeș, aici existând nouă spitale sub autoritatea Consiliului Județean, dintr-un număr de douăsprezece. Tot timpul am pus pe primul plan sănătatea oamenilor, așa vom face și de aici încolo, mai ales în condițiile date. Este un moment delicat (n.red. – din punct de vedere medical), eu cred că printr-un bun management vom crea, totuși, o situație bună. Mă refer, aici, și la infrastructura școlară pe care noi am gândit-o încă din anul 2016, fără să știm că urmează această pandemie. Am luat măsuri ca toate școlile din județul Argeș să aibă investiții în ceea ce privește apă curentă, toalete în interiorul școlilor și reparații capitale. Dacă nu ne gândim la viitorul copiilor din județul nostru, înseamnă că degeaba stăm în funcțiile pe care le deținem efemer. (…) Noi gândim în perspectivă ca tuturor copiilor din mediul rural să le punem la dispoziție o tabletă, am văzut că toate promisiunile făcute de guvern au fost sortite eșecului. Încercăm să compensăm lipsa de reacție a guvernului”, a mai declarat, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Test de cultură generală. De ce este special nasul cămilelor?