Emanuel Ungureanu (USR) a depus un denunţ la DNA: „Avem un focar de corupție la Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie din Bucureşti”

Emanuel Ungureanu (USR) a depus un denunţ la DNA: „Avem un focar de corupție la Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie din Bucureşti”
Publicat: 02/11/2022, 17:26
Actualizat: 02/11/2022, 19:10

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat, miercuri, că a depus un denunț la DNA cu privire la angajarea fostului șef al auditului din Ministerul Sănătății. „Avem un focar de corupţie”, spune deputatul USR.

„Vă anunţ că la Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie din Bucureşti avem un focar de corupţie, mai multe fapte de abuz în serviciu şi veritabile clanuri care conduc acest spital. Acum câteva zile am depus la DNA, mai exact în 26 octombrie, un denunţ cu privire la fapte de abuz în serviciu care ar fi fost comise de fostul manager Augustin Dima în legătură cu angajarea şi promovarea fostului şef la auditul din Ministerul Sănătăţii pe nume Mihai Constantinescu.

Acest domn Constantinescu a fost şef Birou audit public până ce a fost declarat incompatibil de către ANI (Agenția Națională de Integritate) printr-o hotărâre din 26 ianuarie 2022. Deşi, conform acestei decizii, acesta nu mai avea voie să ocupe nicio funcţie într-o instituţie medicală din România a fost adus la acest institut din Bucureşti cu încălcarea legii. Mai mult decât atât, acesta a fost încadrat într-un compartiment care nu există în regulamentul de organizare şi funcţionare”, a declarat Ungureanu, într-o conferinţă de presă.

„Cert este că avem un fost auditor din MS (Mihai Constantinescu – n.r.) într-o legătură foarte strânsă cu șefa de la resurse umane”, acuză Emanuel Ungureanu.

„În institut există o încrengătură de rudenii”

Avem o „încrengătură de rudenii”, spune deputatul USR. Acesta dă exemplul unui șofer care și-a angajat soția, cumnata și fiul. De asemenea, șeful din zona de contabilitate și-a angajat cumnatul, soția și sora, a adăugat el.

„Toate aceste informaţii pe care le-am depus eu la DNA în 26 octombrie ar fi trebuit să fie depuse de ministrul Sănătăţii, de domnul Rafila. Marea întrebare pentru mine este de ce nu a depus domnul Rafila la DNA denunţ cu privire la aceste fapte grave de corupţie şi de conflicte interese, în condiţiile în care era abilitat să facă asta şi fusese informat direct din spital că acolo se produc fapte grave de corupţie”, a mai precizat Emanuel Ungureanu.

Răspunsul Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a precizat, într-un comunicat, că întotdeauna a „colaborat cu instituțiile abilitate pentru soluționarea acestor situații.”

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public despre posibile ilegalități înregistrate în activitatea Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie din București, facem următoarele precizări:

În acord cu prevederile legale care reglementează activitatea derulată în sistemul public de sănătate, de fiecare dată când Ministerul Sănătății a fost informat sau a constatat încălcarea normelor de etică și de integritate, a colaborat cu instituțiile abilitate pentru soluționarea acestor situații.”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping