Eugen Tomac, după ce a demisionat de la șefia PMP: ”Rămân alături de partidul nostru, în care cred în continuare și pe care îl voi susține cu toată forța”

Eugen Tomac, după ce a demisionat de la șefia PMP: ”Rămân alături de partidul nostru, în care cred în continuare și pe care îl voi susține cu toată forța”
Eugen Tomac, după ce a demisionat de la șefia PMP: ”Rămân alături de partidul nostru, în care cred în continuare și pe care îl voi susține cu toată forța”
Publicat: 10/12/2020, 14:58

În urma alegerilor parlamentare desfășurate pe data de 6 decembrie – Partidul Mișcarea Populară nereușind să atingă pragul electoral pentru a intra în Parlamentul României -, Eugen Tomac și-a dat demisia de la șefia partidului, însă precizează că va rămâne alături de colegii săi de, în ultimă instanță, de partidul a cărui construcție a început cu 7 ani în urmă.

Pe pagina sa de socializare, fostul lider PMP notează că a pornit în această luptă politică de la premisa că România avea nevoie de o ”forță de dreapta autentică, creștin-democrată”, dar și ”serioasă și trainică”.

Au existat, de-a lungul timpului, ”bătălii politice grele”, își amintește Eugen Tomac, însă la alegerile care au avut loc pe 6 decembrie nu a putut fi atins obiectivul propus în campania electorală.

”Vă mulțumesc tuturor! Acum 7 ani am pus bazele Partidului Mișcarea Populară, clipă din care am muncit zi de zi pentru a da viață și a dezvolta acest proiect. Am crezut întotdeauna că România are nevoie de o forță politică de dreapta autentică, creștin-democrată, serioasă și trainică.

Am învățat multe în acești ani, am trăit experiențe politice inedite, am cunoscut oameni extraordinari alături de care am construit acest partid”, notează Eugen Tomac pe pagina sa de socializare.

”Am trecut prin bătălii politice grele și am obținut rezultate bune de fiecare dată. Din păcate, la aceste alegeri nu am reușit să ne atingem obiectivul”

Eugen Tomac

Eugen Tomac: ”Vă îndemn ca în aceste clipe dificile să rămânem uniți”

În cadrul Colegiului Național al PMP, Eugen Tomac și-a anunțat demisia din fruntea partidului, dar a ținut să specifice și în mesajul postat pe Facebook că nu intenționează să se despartă de colegi și de partidul în care are încredere.

Este un moment de reflecție, transmite Eugen Tomac, un nou început, din punct de vedere politic, iar prioritară devine descoperirea celor mai bune soluții pentru ca ”drumul început” să fie continuat și, bineînțeles, unitatea partidului.

”Din acest motiv, am decis ieri să-mi asum, în cadrul Colegiului Național, responsabilitatea pentru rezultatul obținut. Rămân însă alături de partidul nostru, în care cred în continuare și pe care îl voi susține cu toată forța.

Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată, a fost o onoare imensă pentru mine să fiu președinte al PMP. Vă îndemn ca în aceste clipe dificile să rămânem uniți și să găsim cele mai bune soluții pentru a ne continua drumul început!”, a mai scris Eugen Tomac în mediul online.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase