Fiul unui deputat PSD, reținut pentru șantaj

Redactor:
Corespondenti
Fiul unui deputat PSD, reținut pentru șantaj
Doi bărbați au fost reținuți pentru șantaj, respectiv complicitate la șantaj, după ce au amenințat o persoană pentru a plăti lunar "dobândă" pentru un împrumut, surse judiciare spunând că unul dintre suspecți, Andrei Tudor Matei, este fiul deputatului PSD de Maramureș Călin Matei.

Doi bărbați au fost reținuți pentru șantaj, respectiv complicitate la șantaj, după ce au amenințat o persoană pentru a plăti lunar „dobândă” pentru un împrumut, surse judiciare spunând că unul dintre suspecți, Andrei Tudor Matei, este fiul deputatului PSD de Maramureș Călin Matei.

Conform unui comunicat de presă transmis, joi, de Parchetul Tribunalului Maramureș, procurori ai Parchetului Judecătoriei Baia Mare au dispus, miercuri, începerea urmăririi penale în cazul lui Andrei Tudor Matei, pentru șantaj, și Sebastian Andrei Pop, pentru complicitate la șantaj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei doi tineri sunt acuzați că au șantajat și amenințat cu moartea o persoană căreia unul dintre ei îi împrumutase 2.000 de lei, pentru a o determina să plătească lunar dobândă pentru acest împrumut.

„În perioada decembrie 2012 – aprilie 2013 cei doi au exercitat acte de constrângere morală, proferarea de amenințări explicite, directe și telefonice cu acte de violență și moartea, adresate părții vătămate M.M.I. și familiei acesteia, precum și acțiuni de intimidare prin căutarea părții vătămate la domiciliu, pentru a o determina să remită, lunar, sume de bani cu titlu de dobândă, ca urmare a unui împrumut în sumă de 2.000 de lei, acordat de învinuitul Andrei Sebastian Pop părții vătămate”, se menționează în documentul citat.

Tudor Andrei Matei și Andrei Sebastian Pop au fost reținuți, miercuri, prin ordonanță pentru 24 de ore, iar joi s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei doi, ei urmând să fie duși, în cursul zilei, la Judecătoria Baia Mare, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit unor surse judiciare, Andrei Tudor Matei, în vârstă de 24 de ani, este fiul deputatului PSD de Maramureș Călin Matei, aflat la primul mandat. Călin Matei a fost consilier județean în CJ Maramureș din 1990 și până în 2012, în această perioadă fiind președinte al CJ între 1995-1996 și vicepreședinte în 1994-1995 și 2008-2012. El este vicepreședinte al PSD Maramureș.

Inchide