Fost deputat PRM și avocat al lui Năstase în „Trofeul calității”, Lucian Bolcaș a fost propus judecător la CCR în locul Iuliei Motoc

Fost deputat PRM și avocat al lui Năstase în Trofeul calității, Lucian Bolcaș a fost propus judecător la CCR în locul Iuliei Motoc
Publicat: 11/12/2013, 12:29
Actualizat: 06/07/2016, 14:57

Lucian Bolcaș a fost propus de Senat judecător la Curtea Constituțională în locul Iuliei Motoc, care a plecat la CEDO.

Fost deputat PRM în două legislaturi, Lucian Bolcaș a fost unul dintre avocații lui Adrian Năstase în dosarele „Trofeul Calității” și „Zambaccian”.

El a fost exclus din PRM în 2010 pe motiv că „a trădat interesele partidului” și „a pactizat cu mafia lui Traian Băsescu”. El s-a înscris ulterior în PSD.

„E măgulitoare propunerea făcută de colegii mei. Pentru orice jurist, este o încununare a întregii sale cariere. Eu sunt un om care mi-am iubit și îmi iubesc profesia, poate mai mult decât s-ar aștepta cineva să creadă. Pentru mine, e un lucru deosebit și mă emoționează”, a declarat Lucian Bolcaș, la Realitatea TV.

Bolcaș a precizat că respectul față de Constituția României este un lucru esențial.

„Va fi un lucru constructiv ce trebuie făcut. Trebuie regândite o serie întreagă de lucruri. Mă bazez pe un principiu al continuității, de păstrare a unor lucruri extraordinar de bune ce s-au făcut de la începutul existenței CC. În ceea ce privește poziția oamenilor de la CC, cred că cel mai mult contează și valorează poziția lor profesională. Este adevărat că CC e un oragnism politico-juridic, dar, în primul rând, respectul față de Constituția României mi se pare un lucru esențial”, a mai spus Bolcaș.