Gabriela Firea e „convinsă că vor fi luate măsuri şi mai dure, după alegeri, dacă Guvernul PNL rămâne la Palatul Victoria!”

Gabriela Firea e „convinsă că vor fi luate măsuri şi mai dure, după alegeri, dacă Guvernul PNL rămâne la Palatul Victoria!”
Gabriela Firea, fost edil al Capitalei și candidat PSD la Senat în Capitală (FOTO: Facebook)
Publicat: 03/12/2020, 09:15
Actualizat: 03/12/2020, 09:24

Gabriela Firea, candidat PSD la Senat în Capitală, a precizat miercuri seară, la Antena 3, că „după alegeri, vor fi luate măsuri şi mai dure, dacă Guvernul PNL rămâne la Palatul Victoria”.

Din păcate, întreaga povară este aruncată pe umerii oamenilor. Vedem în această perioadă, faptul că Guvernul anunţă în fiecare zi, alte şi alte restricţii, măsuri, interziceri, şi aşa mai departe, toate transformând practic viaţa românilor într-un coşmar, într-un calvar. Eu nu văd aceste lucruri în alte ţări europene. Nicăieri nu îşi permite cineva care conduce acea ţară vremelnic, să mascheze întreaga incompetenţă guvernamentală, să mascheze lipsa de viziune, lipsa de programe de sănătate şi cele de salvarea economiei, ducând totul în zona cetăţenilor. Ei trebuie să îndure, să suporte, ei trebuie să stea deoparte, ei trebuie să fie restricţionaţi. Sunt absolut convinsă, că după alegeri, vor fi luate măsuri şi mai dure, dacă Guvernul PNL rămâne la Palatul Victoria, deci este un risc foarte mare (…) Noi nu suntem o enclavă, noi nu putem să trăim izolaţi, ca şi cum am fi într-un laborator, sau într-un acvariu”, a declarat Gabriela Firea.

Guvernul reacționează primitiv în legătură cu pandemia

Fostul edil al Capitalei mai spune că nu critică măsurile din perioada de început a pandemiei, dar acum guvernanții „Guvernul reacționează primitiv în legătură cu pandemia”.

Dacă la început erau de înţeles anumite greşeli, anumite ezitări, toţi eram bulversaţi, acum după atâtea luni de zile, când întreaga Planetă s-a mai așezat, fiecare Guvern știe să reacționeze, când spitalele s-au dotat, aprovizionat, când îi protejăm pe medici, când știm ce avem de făcut cu pacienții, la noi, în continuare, Guvernul reacționează primitiv în legătură cu pandemia, și transferă întreaga răspundere în planul personal al românilor. Eu nu am mai văzut nicăieri, repet. Eu citesc ce relateză presa externă și modelul nostru este unic, trebuie să recunoaștem că este unic. În continuare suntem singura țară care păstrează această clasificare a spitalelor, spitale COVID, spitale suport COVID și alte spitale, unde sunt, din păcate primiți cu destul de mare greutate, din cauza regulilor uneori bizare impuse de Ministerul Sănătății pentru spitalele care primesc pacienții cronici, sau acuți. Repet, suntem singura țară. Peste tot în lume, orice pacient COVID sau non-COVID este tratat la unitatea spitalicească la care ajunge, sau la care este racordat prin adresă, sau prin asigurarea pe care o are”, a spus ea.

Suntem singura ţară care nu are un program naţional de testare

Gabriela Firea a abordat și subiectul testelor anti-Covid, precizând că „suntem singura ţară care nu are un program naţional de testare, în dublu sens”.

Testare de anticorpi, pentru a vedea care este procentul de populaţie deja imunizată, prin faptul că a trecut prn această infecţie ştiut, sau neştiut, pentru că unii au trecut prin boală, s-au imunizat, dar nici nu cunosc acest lucru, și de exemplu, testarea de tip antigen. Testarea rapidă îți dă un procent cu mare credibilitate, pozitiv sau negativ. Dacă ești pozitiv mergi la un test PCR, dar ai măcar un indiciu, un măcar un prim semnal, și se aplică pe scară largă peste tot în lume, mai ales în școli, pentru a nu închide școlile”, a spus ea.

Premierul Ludovic Orban spune că România nu își poate permite un lockdown după alegeri: „Garantez 100% că nu va fi”

Contrar afirmațiilor Gabrielei Firea, Ludovic Orban, premierul României și candidat PNL la alegerile parlamentare, a asigurat miercuri seară, la România TV, că nu va fi un nou lockdown după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Garantez 100% că nu va fi lockdown. România nu își poate permite așa ceva. Nu ne putem permite din punct de vedere economic, din punct de vedere al perioadei care urmează. Așa ceva nu se poate întâmpla. Cine mai susține așa ceva este o bazaconie și este de fapt o minciună de campanie în încercarea de a mai reduce susținerea pentru PNL”, a precizat premierul.

EXCLUSIV. Ce spune Gabriela Firea după ce „mâna ei dreaptă” a fost schimbată din funcție la Primăria Capitalei: „O răzbunare meschină”

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat pentru Gândul.ro că schimbarea din funcție a lui Marius Coaje reprezintă „o răzbunare meschină” din partea noului edil, Nicușor Dan.

„Mă așteptăm că noul primar să-și țină promisiunile față de bucureșteni, anunțate în campanie: să rezolve imediat problema apei calde și a căldurii – se laudă că are guvernul de partea sa – să înceapă demersurile pentru „metroul ușor”, să demareze măcar acel proiect, care nu există, dar pe care l-a anunțat, prin care bucureștenii vor ajunge la 1.400 euro salariu mediu.

„În loc de toate acestea, nu vedem decât campanie electorală pentru PNL și răzbunări meschine. În cazul în care va face restructurări de personal, trebuie să respecte legea, in primul rând – care pare a fi facultativă pentru dumnealui – și să fie transparent”, a mai afirmat Gabriela Firea pentru Gândul.ro.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, miercuri, că l-a schimbat din funcție pe Marius Coaje, fostul consilier al Gabrielei Firea. Coaje conducea Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...