Gabriela Firea e „convinsă că vor fi luate măsuri şi mai dure, după alegeri, dacă Guvernul PNL rămâne la Palatul Victoria!”

Redactor:
Dragos Tanase
Gabriela Firea e „convinsă că vor fi luate măsuri şi mai dure, după alegeri, dacă Guvernul PNL rămâne la Palatul Victoria!”
Gabriela Firea, fost edil al Capitalei și candidat PSD la Senat în Capitală (FOTO: Facebook)

Gabriela Firea, candidat PSD la Senat în Capitală, a precizat miercuri seară, la Antena 3, că „după alegeri, vor fi luate măsuri şi mai dure, dacă Guvernul PNL rămâne la Palatul Victoria”.

Din păcate, întreaga povară este aruncată pe umerii oamenilor. Vedem în această perioadă, faptul că Guvernul anunţă în fiecare zi, alte şi alte restricţii, măsuri, interziceri, şi aşa mai departe, toate transformând practic viaţa românilor într-un coşmar, într-un calvar. Eu nu văd aceste lucruri în alte ţări europene. Nicăieri nu îşi permite cineva care conduce acea ţară vremelnic, să mascheze întreaga incompetenţă guvernamentală, să mascheze lipsa de viziune, lipsa de programe de sănătate şi cele de salvarea economiei, ducând totul în zona cetăţenilor. Ei trebuie să îndure, să suporte, ei trebuie să stea deoparte, ei trebuie să fie restricţionaţi. Sunt absolut convinsă, că după alegeri, vor fi luate măsuri şi mai dure, dacă Guvernul PNL rămâne la Palatul Victoria, deci este un risc foarte mare (…) Noi nu suntem o enclavă, noi nu putem să trăim izolaţi, ca şi cum am fi într-un laborator, sau într-un acvariu”, a declarat Gabriela Firea.

Guvernul reacționează primitiv în legătură cu pandemia

Fostul edil al Capitalei mai spune că nu critică măsurile din perioada de început a pandemiei, dar acum guvernanții „Guvernul reacționează primitiv în legătură cu pandemia”.

Dacă la început erau de înţeles anumite greşeli, anumite ezitări, toţi eram bulversaţi, acum după atâtea luni de zile, când întreaga Planetă s-a mai așezat, fiecare Guvern știe să reacționeze, când spitalele s-au dotat, aprovizionat, când îi protejăm pe medici, când știm ce avem de făcut cu pacienții, la noi, în continuare, Guvernul reacționează primitiv în legătură cu pandemia, și transferă întreaga răspundere în planul personal al românilor. Eu nu am mai văzut nicăieri, repet. Eu citesc ce relateză presa externă și modelul nostru este unic, trebuie să recunoaștem că este unic. În continuare suntem singura țară care păstrează această clasificare a spitalelor, spitale COVID, spitale suport COVID și alte spitale, unde sunt, din păcate primiți cu destul de mare greutate, din cauza regulilor uneori bizare impuse de Ministerul Sănătății pentru spitalele care primesc pacienții cronici, sau acuți. Repet, suntem singura țară. Peste tot în lume, orice pacient COVID sau non-COVID este tratat la unitatea spitalicească la care ajunge, sau la care este racordat prin adresă, sau prin asigurarea pe care o are”, a spus ea.

Suntem singura ţară care nu are un program naţional de testare

Gabriela Firea a abordat și subiectul testelor anti-Covid, precizând că „suntem singura ţară care nu are un program naţional de testare, în dublu sens”.

Testare de anticorpi, pentru a vedea care este procentul de populaţie deja imunizată, prin faptul că a trecut prn această infecţie ştiut, sau neştiut, pentru că unii au trecut prin boală, s-au imunizat, dar nici nu cunosc acest lucru, și de exemplu, testarea de tip antigen. Testarea rapidă îți dă un procent cu mare credibilitate, pozitiv sau negativ. Dacă ești pozitiv mergi la un test PCR, dar ai măcar un indiciu, un măcar un prim semnal, și se aplică pe scară largă peste tot în lume, mai ales în școli, pentru a nu închide școlile”, a spus ea.

Premierul Ludovic Orban spune că România nu își poate permite un lockdown după alegeri: „Garantez 100% că nu va fi”

Contrar afirmațiilor Gabrielei Firea, Ludovic Orban, premierul României și candidat PNL la alegerile parlamentare, a asigurat miercuri seară, la România TV, că nu va fi un nou lockdown după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Garantez 100% că nu va fi lockdown. România nu își poate permite așa ceva. Nu ne putem permite din punct de vedere economic, din punct de vedere al perioadei care urmează. Așa ceva nu se poate întâmpla. Cine mai susține așa ceva este o bazaconie și este de fapt o minciună de campanie în încercarea de a mai reduce susținerea pentru PNL”, a precizat premierul.

EXCLUSIV. Ce spune Gabriela Firea după ce „mâna ei dreaptă” a fost schimbată din funcție la Primăria Capitalei: „O răzbunare meschină”

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat pentru Gândul.ro că schimbarea din funcție a lui Marius Coaje reprezintă „o răzbunare meschină” din partea noului edil, Nicușor Dan.

„Mă așteptăm că noul primar să-și țină promisiunile față de bucureșteni, anunțate în campanie: să rezolve imediat problema apei calde și a căldurii – se laudă că are guvernul de partea sa – să înceapă demersurile pentru „metroul ușor”, să demareze măcar acel proiect, care nu există, dar pe care l-a anunțat, prin care bucureștenii vor ajunge la 1.400 euro salariu mediu.

„În loc de toate acestea, nu vedem decât campanie electorală pentru PNL și răzbunări meschine. În cazul în care va face restructurări de personal, trebuie să respecte legea, in primul rând – care pare a fi facultativă pentru dumnealui – și să fie transparent”, a mai afirmat Gabriela Firea pentru Gândul.ro.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, miercuri, că l-a schimbat din funcție pe Marius Coaje, fostul consilier al Gabrielei Firea. Coaje conducea Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Ungaria sfidează UE, afacerea uriașă pe care o face cu Rusia. Ce se întâmplă chiar...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
CTP a izbucnit nervos în direct la TV. Ce l-a dezamăgit nespus de mult, a...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului: A MURIT. Era tânără, frumoasă și talentată
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide