Gabriela Firea și ”realitatea paralelă” a Guvernului PNL: ”Au început să se laude că au mărit pensiile din România mai mult decât în Germania!”

Redactor:
Cristian Lisandru
Gabriela Firea și ”realitatea paralelă” a Guvernului PNL: ”Au început să se laude că au mărit pensiile din România mai mult decât în Germania!”
Gabriela Firea și ”realitatea paralelă” a Guvernului PNL: ”Au început să se laude că au mărit pensiile din România mai mult decât în Germania!”

Gabriela Firea îndreaptă, din nou, un deget acuzator către guvernul condus de Ludovic Orban, și scrie că ne aflăm în fața unei situații fără echivoc. Guvernul PNL este rupt de realitate și nu face altceva decât să se laude, inclusiv atunci când se discută despre pensiile din România.

”Mărirea pensiilor” nu este altceva decât o exagerare, iar comparația cu pensiile din Germania se dovedește a fi absurdă. Pensia medie din Germania este de 1.609 euro, în vreme ce România are ”a doua cea mai mică pensie din UE, de doar 322 de euro”.

”Guvernul PNL s-a rupt cu totul de realitate! A început să se laude că a mărit pensiile în România mai mult decât în Germania! Domnilor de la PNL, dacă tot ați adus vorba de Germania, v-ați uitat cât alocă germanii din PIB pentru pensii? 11,8% din PIB! Adică fix nivelul la care ar fi ajuns cheltuielile în PIB cu pensiile din România în 2022, dacă voi, cei de la PNL, nu ați fi încălcat legea și nu ați fi tăiat majorările pentru pensionari!

Dar dacă tot vă comparați cu Germania, spuneți și cât e pensia medie acolo. Vă spun eu: 1.609 euro, înainte de majorare! Mai comparați cu România care are a doua cea mai mică pensie medie din UE, de doar 322 de euro? Iar dacă puneți și inflația de -0,4% în Germania, față de 2,1% în România (unde avem creșteri mult mai mari pe coșul de subzistență al pensionarilor) veți constata că cei 14% din România valorează mai puțin decât cei 3,8% din Germania!”, transmite Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

Și când susțineți că ar fi fost „o nebunie” creșterea de 40% prevăzută în Legea pensiilor, amintiți-vă cum le promiteați pensionarilor în campania de la prezidențiale că veți crește pensiile așa cum e prevăzut în lege! Că și acum, tot în campanie suntem! Cu ce îi mai mințiți? Că nu le majorați TVA-ul? Că nu faceți acord cu FMI? Cine vă mai crede?

Gabriela Firea

Gabriela Firea: ”Gândiți-vă ce le transmiteți tinerilor care se gândesc să plece la muncă în străinătate!”

Potrivit mesajului Gabrielei Firea, liberalii au reușit să ”găsească” bani pentru a tăia ”taxe de miliarde”, însă doar pentru bănci și pentru marile corporații.

În ceea ce-i privește pe pensionari, însă, liberalii susțin că nu există bani suficienți pentru mărirea pensiilor, chiar dacă – din păcate – 40% dintre pensionarii români au pensii mai mici de 1.000 de lei pe lună.

”Ați găsi bani pentru a tăia taxe de miliarde pentru bănci și pentru marile corporații din asigurări și energie, dar pentru pensionari repetați într-una că „nu sunt bani!”. Era datoria voastră să găsiți bani, să creșteți veniturile, că voi guvernați!

În mai 2020, 40% dintre pensionarii din România trăiau cu pensii mai mici de 1.000 de lei/lună, iar diferența până la două treimi aveau până în 1.500 lei. Vi se pare suficientă creșterea cu 14%?”, întreabă Gabriela Firea în mediul online.

Voi, parlamentarii PNL, ați fi dispuși să trăiți cu 1.000 de lei +14% pe lună? Iar când mai ieșiți cu obrazul gros să spuneți că „nu e sustenabil” să dați pensii decente pentru pensionari, gândiți-vă ce le transmiteți tinerilor care se gândesc să plece la muncă în străinătate! Cum să rămână în România, dacă tot ce le promiteți voi după munca de o viață este doar o pensie de mizerie?!

Gabriela Firea

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
Veste ȘOC pentru elevi! Se introduce o nouă materie în școli. Despre ce este vorba
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
Marius Tucă s-a vaccinat în direct. Medicul Adrian Marinescu i-a administrat vaccinul gripal
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Orban șochează! Răspuns tranșant atunci când a fost întrebat dacă se vaccinează anti-covid
ADEVĂRUL despre cauciucurile allseason. Cât de bune sunt, de fapt, pe timp de iarnă
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Au trecut 30 de ani de la apariţia filmului „Singur acasă”. Cum arată acum personajul...
Inchide