Gheorghe Falcă: Eu nu cred că ajută pe nimeni traseismul / În 2024, opt țări au alegeri comasate

Publicat: 07/03/2024, 08:15

Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, dar și primarii traseiști sunt subiectele fierbinți din Coaliție. Încă așteptăm listele cu europarlamentarii, dar și candidații comuni de la alegerile locale, mai ales la nivelul Capitalei. Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă, prezent la congresul PPE din Capitală ne-a răspuns la câteva din aceste teme și în special cum văd liberalii traseismul politic. 

Reporter: Traseismul politic, știu că în PNL s-a discutat din ceea ce știu eu să se voteze total împotrivă. Dacă cei de la PSD nu vor dori să accepte eliminarea traseismului, ce veți face în această situație?

Gheorghe Falcă: Eu nu cred că ajută pe nimeni traseismul, traseismul nu trebuie sprijinit de niciun partid politic și nu trebuie sprijinit de societatea civilă pentru că noi spunem ca avem niște valori. Atunci trebuie să ni le respectăm. Eu pot să respect un cetățean care este socialist cum și el trebuie să mă respecte pe mine că sunt un creștin democrat. Respectăm oamenii care au câștigat alegerile și cred că este foarte bine să își ducă mandatele mai departe în familia politică din care au făcut ei parte parte, dar trebuie să fim sinceri aici având o administrația locală destul de săracă cu foarte multe comune care sunt dependente de Guvernul României câteodată momeala este mai importantă decât stabilitatea lui și de aceea noi trebuie să spui inima administrații locale de să fie independente financiar se poate să își conducă dezvoltările comunităților foarte bine să nu mai depindă de Guvernul României și de forța câteodată unor politicieni de a aduce prin mișcări de migrație în propriile partide.

Reporter: Cum veți lucra cu cei de la PSD la nivelul Parlamentului European? Știu că au fost colaborări pe planul Schengen și în cazul fermierilor.

Gheorghe Falcă: Să le luăm pe rând. Noi din 2019 în 2024, europarlamentarii români din cele trei familii politice: PPE, creștin democrați, socialiști și Renew, am colaborat foarte bine. Noi nu am dus conflictele din țară la Bruxelles cum a fost etapa 2014-2019. De aceea noi am fost interesați să ducem interesul România acolo, nu scandalul din România să-l ducem în Parlamentul european. De aceea sunt sigur că vom colabora în continuare pe strategii, pe marile proiecte și interese ale României, astfel încât România să primească în continuare bani pentru coeziune, pentru că așa se dezvoltă administrațiile locale. Eu am un exemplu foarte clar: în momentul în care am ajuns primar, resursa pentru primăria a fost mult mai mare și dezvoltarea economică și a infrastructurii a fost bine gândită cu bani europeni. Vom gândi sprijinul pentru fermier tot împreună pentru că contează foarte mult să menținem acel de ritm de sprijin al subvențiilor pentru țara noastră și cred că nu vom avea probleme de conflict.

Reporter: Cum vedeți de altfel și comasarea alegerilor locale cu europarlamentare?

Gheorghe Falcă: În momentul în care vorbim de comasare, vreau să știți că în 2019, 10 țări au avut alegerile comasate pentru a aduce cât mai mulți oameni la alegerile europarlamentare. În 2024, până în acest moment avem opt țări care au alegeri comasate și cred că putem vorbi pe limba locală atunci când vorbim despre competițiile locale și pe limba aceea care înseamnă interesul Național atunci când vorbim de liste pentru funcția de europarlamentar, pentru că astăzi congresul Partidului popular european pune de fapt programul nostru pentru următorii cinci ani al popularilor o penal Partidul Național Liberal pentru dezvoltarea acestei frumoase Europe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto