Gorghiu îi dă replica Ralucăi Turcan: „Nu ai voie să spui că partidul este praf, să jignești membrii PNL”

Gorghiu îi dă replica Ralucăi Turcan: „Nu ai voie să spui că partidul este praf, să jignești membrii PNL
GÂNDUL LIVE. Alina Gorghiu, senatoare PNL, printre invitații Emmei Zeicescu, vineri, 21 august, începând cu ora 11.30
Publicat: 03/05/2017, 17:25

„Sunt penibili și ridicoli cei din PNL care vorbesc despre soarta PNL identică cu cea a PNȚCD. Este un discurs superficial și nu pot să înțeleg cum cineva care are pretenția că este membru al PNL, care este în conducerea PNL să spună că partidul este praf, câtă vreme partidul este format din membrii. Este suma membrilor săi pe care nu ai voie să îi jignești indiferent care este numele tău”, a declarat fostul președinte al PNL Alina Gorghiu.

Întrebată dacă îi reproșează Ralucăi Turcan declarația făcută la Cluj, Alina Gorghiu a afirmat că numele nu este relevant.

„Eu nu am să spun un nume pentru că este nerelevant numele. Mi-aș reproșa și mie dacă aș avea din greșeală o declarație de genul acesta. Eu nu cred că trebuie să jignești membri PNL care au muncit. Poți să nominalizezi o persoană care a ales o strategie greșită. Poți să te cerți pe tine în oglindă că ai votat cot la cot cu toată conducerea pentru a lua o decizie, dar nu cred că poți sau ai voie să jignești tot partidul și toți membri săi spunând că sunt praf”, a adăugat Alina Gorghiu.

Raluca Turcan: Nu vreau să fiu simpatică, ci să fac o radiografie corectă a situației

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a răspuns miercuri criticilor făcute de fostul președinte al PNL Alina Gorghiu, care a spus că un lider nu ar trebui să jignească partidul spunând că „este praf”, afirmând că nu vrea să fie „simpatică” unora sau altora, ci să facă „o radiografie corectă”.

„Din fericire pentru mine nu vreau să fiu simpatică nici unora, nici altora și vreau să fac o radiografie corectă a situației PNL tocmai pentru a învăța din greșelile trecutului, iar greșelile au fost multe și vinovați suficienți. Făcând această radiografie am provocarea ca în fiecare organizație să caut oameni buni pe care să-i stimulez să intre la decizia politică județeană, după aceea să-i stimulez să intre la decizia politică națională și în felul acesta PNL să-și recapete fermitatea. (…) Mie mi-a părut foarte rău să constat că PNL în ultima perioadă nu prea a mai fost preocupat de ceea ce așteaptă oamenii de la PNL, oameni care sructural sunt compatibili cu PNL și mă refer la oameni de afaceri (…), la reprezentanții administrației publice”, a declarat președintele interimar al PNL, Raluca Turcan.
Raluca Turcan a afirmat că „cei care se grăbesc acum să nege realitatea” ar fi trebuit să meargă în teritoriu imediat după scorul dezastruos de la alegerile parlamentare să vadă exact de ce PNL a ajuns la acel rezultat „dezastruos”, să vadă că sunt „organizații lipsite de vlagă” și fără decizie politică.
Turcan a apreciat și că declarația lui Ludovic Orban care a susținut că „mii de membri pleacă din PNL” este „un pic exagerată”.
„Ca să plece mii de membri trebuie să ai o bază de date cu mii de membri și să constați, ori din nefericire bazele de date ale PNL sunt cam praf. (…) Cred că retorica de campanie trebuie ponderată”, a spus Raluca Turcan.
Schimbul de replici vine după ce, inițial, aflată la Cluj, a declarat că PNL „a fost praf”: „Gândiți-vă că am fi ajuns la guvernare cu acest partid care scârțâie din toate încheieturile. Credeți sincer că PNL ar fi fost mai breaz la guvernare decât cei de acum? (…) Imediat ce am fost aleasă în funcție, am comandat un raport profesionist pentru a înțelege ce s-a întâmplat cu PNL. Concluzia acestui raport a fost că, în pofida unor rezultate foarte bune, Partidul Național Liberal a fost praf. Am spus-o și o repet cu riscul de a deranja”, a spus aceasta.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...